Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Птица"
Това е просто професия. Тревата расте, птиците летят, вълните мият пясъка, аз бия хора.
Мохамед Али
Нужно е да бъдеш лек като птица, а не като перце.
Пол Валери
Бог обичал птиците и създал дърветата. Човек обичал птиците и създал клетки.
Жак Девал
Никой не е свободен. Даже птицата е вързана към небето.
Боб Дилън
Интелигентността без амбиция, е птица без крила.
Салвадор Дали
От момента, в който малкото момче се заинтересува от това какво е сойка и какво е врабче, то не може повече да вижда птиците, нито да чува пеенето им.
Ерик Берн
Сега, когато се научихме да летим във въздуха като птици, да плуваме във водата като риби, не ни достига само едно – да се научим да живеем на земята като хора.
Джордж Бърнард Шоу
За птицата гнездото, за паяка паяжината, за човека приятелството.
Уилям Блейк
Мисля, че сме загрижени твърде много за късмет на ранната птица и недостатъчно за лошия късмет на ранния червей.
Франклин Делано Рузвелт
Птиците родени в клетка, мислят, че летенето е болест.
Алехандро Ходоровски
Аз не съм птица и никоя мрежа не може да ме оплете. Аз съм свободно човешко същество с независима воля.
Шарлот Бронте
Никоя птица не открива как да лети: еволюцията използва трилион птичи години, за да открие това - където са достатъчни само стотици човешки години.
Марвин Мински
Всички искат да разберат живописта. Защо не искат да разберат пеенето на птиците?
Пабло Пикасо
Прекрасна есен! Самата ми душа е сякаш съединена с нея и ако бях птица, бих летяла над земята, търсейки непрекъсната есен.
Джордж Елиът
Многото говорене е причината за опасността. Мълчанието е средство за избягване на нещастието. Приказливият папагал е затворен в клетка. Други птици, без да говорят, летят свободно наоколо.
Сакя Пандита
Черупката трябва да се счупи преди птицата да се научи да лети.
Алфред Тенисън
Купи си птица, погледни, няма ли зъби. Ако има зъби, то това не е птица.
Даниил Хармс
Понякога ранната птица получава червея, но понякога ранната птица измръзва до смърт.
Майрън Сколс
Винаги се чудя защо птиците избират да останат на едно и също място, когато могат да летят навсякъде по земята, тогава си задавам същия въпрос.
Аднан Октар
Всички птици са полетели и са си отишли; Самотен облак небрежно се носи. Не се уморяваме да се гледаме - само планината и аз.
Ли Бай
Ти, разбира се, искаш да знаеш истината. Да събера две и две. Но две и две не винаги е равно на истина. Две и две може да се равнява на един глас зад прозореца. Две и две може да се равнява на вятъра. Живата птица на е купчина номерирани костички.
Маргарет Атууд
Човек трябва да попита децата и птиците какъв вкус имат черешите и ягодите.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща