Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Злато" - страница 3
В действителност няма такова нещо като инфлация на цените, сравнително със златото. Има такова нещо като амортизирана валута на хартия.
Лизандър Спунър
Практически и търговски погледнато, доларът не е непременно специфично нещо, направено от сребро, злато или какъвто и да е друг единичен метал или вещество. Това е само такъв квант пазарна стойност, какъвто съществува в дадено парче сребро или злато.
Лизандър Спунър
Аз съм видяла много мъже, превърнали своето злато в дим, но вие сте първият, който е превърнал дима в злато.
Елизабет I
Златото се изпробва с огън, жената - със злато, а мъжа с жената.
Сенека
Съветът е по-скъп и от злато.
Плавт
Също както слънцето, което разтопява восъка, но втвърдява глината, златото отваря великите сърца, но свива нищожните.
Антоан дьо Риварол
Проклета жажда за злато.
Вергилий
По-добре мое украшение да е добрият характер, отколкото планина от злато.
Плавт
В Далечния Запад има едно нещо, което е по-приказно ценно от златото, дори. И това е история, независимо дали е истина или добра, истински звучаща измислица.
Макс Бранд
В човешките мисли е скрито много повече злато, отколкото в недрата на земята.
Наполеон Хил
Страхът, предразсъдъците, злобата и любовта към одобрението подкупват хиляда човеци, където златото подкупва един.
Робърт Ингерсол
... в човешките дела най-силно от всичко звучи звънкият глас на златото...
Святослав Логинов
Златото е удивително нещо! Който го притежава, той е господар на всичко, което иска. Златото може дори да проправи пътя за душите в небето.
Христофор Колумб
Мъжът от запад ще се бие за три неща: вода, жени и злато и обикновено в този ред.
Бари Голдуотър
По-добре никога да не говориш излишно. Това е вечната истина. Словото е сребро, а мълчанието злато.
Борис Пастернак
Златото е реликва от време, когато правителствата са били по-малко надеждни по тези въпроси (понижаване на валутата), отколкото сега.
Джон Мейнард Кейнс
Нарекох златото най-добрият балон, което означава, че може да се покачи по-високо. Но със сигурност не е безопасно и няма да продължи вечно.
Джордж Сорос
Когато лихвените проценти са ниски, имаме условия за развитие на балоните на активите и те се развиват в момента. Крайният активен балон е златото.
Джордж Сорос
Нашето поражение винаги се подразбираше в победата на другите; нашето богатство винаги е генерирало нашата бедност, като е подхранвало просперитета на другите - империите и техните местни надзорници. В колониалната и неоколониалната алхимия златото се превръща в скрап, а храната в отрова.
Едуардо Галеано
Не златен век, а век на златото.
Жул Ренар
Любителят на книгите е миньор, който търси злато.
Катлийн Норис
Какво значи "да опитомиш"? ...ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света... в живота ми ще грейне слънце, погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща