Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Злато"
Не търсете печалба от света и не губи душата си. Мъдростта е по-добра, отколкото среброто и златото...
Боб Марли
Погледнах ръцете си, за да видя дали съм същият човек сега, когато бях свободен. Имаше такава слава над всичко; слънцето дойде като злато през дърветата и по полетата, и аз се чувствах като на небето.
Хариет Тъбман
Златото е убило повече души, отколкото желязото тела.
Уолтър Скот
Парите - това е свобода, изкована от злато.
Ерих Мария Ремарк
Здравето е по-скъпо от златото.
Уилям Шекспир
Похвалите, подобно на златото и диамантите, имат цена само тогава, когато те са редки.
Бен Джонсън
Златото има своето място, но живите и храбри патриоти са по-ценни от злато.
Ейбрахам Линкълн
Златото и среброто по своята природа не са пари, но парите по своята природа са злато и сребро.
Карл Маркс
Цивилизованите страни обикновено приемат злато или сребро или и двете като пари.
Алфред Маршал
Както на псетата и прасетата не им трябва злато и сребро, така и на глупавия не му трябват мъдри думи.
Даниил Заточник
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
Хлябът, който пазиш в резервите си, принадлежи на гладния; дрехата, която лежи в скрина ти, принадлежи на голия; златото, което си заровил в земята, принадлежи на бедния.
Василий Велики
Среброто е по-евтино от злато, златото е по-евтино от добродетелта.
Хораций
Златото е само метал, диамантите - хладни камъни, лимузината - само автомобил, не се преструвайте, почувствайте настоящето...
Шарлиз Терон
Моите спомени са като злато в портфейл, подарен от дявола: отваряш го, а там сухи листа.
Жан-Пол Сартр
Ако всичко, което блестеше беше злато, то златото би било много евтино.
Мигел де Сервантес
Никога не си вкусвал свободата, приятелю, иначе щеше да знаеш, че не се купува със злато, а със стомана.
Стивън Пресфийлд
Част от златото, притежавано от римляните, несъмнено е смесено с това, което сега притежаваме; и някаква малка част от него ще бъде предавана, докато съществува човешката раса.
Уилям Стенли Джевънс
Нямам нужда от злато в рая, трябва да го имам сега.
Бени Хин
Най-жалкият сред мъжете е този, който превръща мечтите си в сребро и злато.
Джубран Халил Джубран
Мисля, че думата на Съединените щати беше толкова добра, колкото златото в международните отношения и споразуменията.
Кондолиза Райс
Вие сте заслепени от златото, блестящо в домовете на богатите; вие, разбира се, виждате какво имат те, но не виждате какво не им достига.
Августин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща