Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индустрия" - страница 6
В индустрия с много последователни иновации, може би е по-добре обществото да премахне патентите напълно, отколкото да се опита да ги затегне.
Ерик Маскин
Инвеститорите все още мислят за последствията от изобретяването на софтуерната индустрия като такава с явен фокус върху услугите, а не върху затворената интелектуална собственост, и това ще бъде известно време.
Ерик Реймънд
Софтуерът е до голяма степен обслужваща индустрия, работеща под упоритото, но неоснователно заблуждение, че това е производствена индустрия.
Ерик Реймънд
За да се използва повече или по-малко чиста вода, в момента се развива цяла индустрия и се оказва: първо човек прави всичко, за да развали естественото, а след това търси начини да коригира стореното. Оказва се някаква детска градина и ние наричаме това цивилизация?!?
Иван Неумивакин
Винаги съм се възхищавала на жени, които имат силно чувство за себе си, допълнено от женственост. Особено оценявам присъствието на тези жени в традиционно доминираните от мъже индустрии, като например недвижимите имоти.
Иванка Тръмп
Функцията на предприемачите е да реформират или революционизират модела на производство, като използват изобретение или, по-общо, неизпробвана технологична възможност за производство на нова стока или производство на стара по нов начин, като отворят нов източник на доставка на материали или нов изход за продукти, чрез реорганизиране на индустрия и т.н.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Ние консумираме твърде много животински продукти, преработени и рафинирани храни, наситени мазнини и празни калории. Индустрии, които печелят както от нашето невежество, така и от нашето нещастие, ни хранят с объркване и измама.
Крис Кар
Израснах зад кулисите, понеже не считам актьорската професия за романтична. Но слава Богу, в индустрията не всички са такива мърморещи циници.
Кристоф Валц
Сега той беше доказал, че малка група от всеотдайни, страстни ракетници може да направи подвиг, който никой не смяташе за възможен. Но освен това полетът не просто символизира появата на комерсиалната космическа индустрия, движение за ново пространство, но, както той почувства, остаряването на НАСА.
Крисчън Девънпорт
Природните ресурси отпаднаха от конкурентното уравнение. Всъщност липсата на природни ресурси може дори да е предимство. Защото индустриите, за които се състезаваме – индустриите на бъдещето – всички се основават на мозъчна сила.
Лестър Търоу
С Индустриалната революция производството на храни беше делегирано на големи компании, за да могат жените и мъжете да бъдат в работната сила, да се приберат вкъщи, да залепят нещо във фурната и да ядат. Това се превърна в голяма индустрия, която няма любовна афера с храната, нито наистина се притеснява да ви подхранва или да ви дава правилното хранене.
Лидия Матичио Бастианич
Физически жените имат някои предизвикателства в кухнята, като вдигане на тежки тенджери върху и от печката. Научавате се да се адаптирате; научаваш се да намираш начин. Но най-голямото предизвикателство за жените в тази индустрия е как да балансират семейство с такава взискателна кариера.
Лидия Матичио Бастианич
Винаги съм искал да бъда някой в развлекателната индустрия. В слайдшоуто ми в осми клас, когато всички бяха като "покажи ни какъв искаш да бъдеш", всички [каза] доктор, адвокат, [но] моят буквално каза рапър. Исках да бъда музикант, исках да бъда суперзвезда, исках да бъда на сцената, исках да се изявявам, исках да бъда във филми. Но когато пораснеш, тези мечти избледняват.
Лили Сингх
Много се съмнявах в себе си и дали дори бях създадена да живея този живот, но тогава феновете ми дойдоха на помощ. И мисля, че всички имаме тези моменти, но всеки провал е необходим, особено в развлекателната индустрия.
Лили Сингх
Когато бях по-млад, винаги съм искал да бъда някоя в развлекателната индустрия.
Лили Сингх
Федералната политика не трябва да блокира онези, които са готови да рискуват собственото си богатство, за да създадат огромна индустрия за износ на енергия тук, в Америка.
Майк Помпео
В един момент индустрията трябва или да успее, или да се провали сама по себе си.
Майк Помпео
Усилията за запазване на всички индустрии ще понижат националния стандарт на живот.
Майкъл Портър
По различно време се налагаше да стана специалист по всяка главна индустрия и общите ми познания от този опит оставаха. Когато сте преминали през всяка индустрия, вие научавате как работи цялата система.
Алън Грийнспан
Колкото по-малко ръчният труд изисква сръчност и сила, т.е. колкото повече се развива съвременната индустрия, толкова повече трудът на жените и децата изтиква труда на мъжете.
Карл Маркс
Едно време в академичните съвети задължително влизаха хора от индустрията, които ту идваха, ту не идваха и накрая тази работа се разсъхна и разпадна."
Кирил Станулов
Без да има и най-малка представа за технологията на стоманодобива, Андрю Карнеги подбрал хората и групирал техните общи задачи така, че изградил силен мозъчен тръст. Благодарение на който успял да изгради най-могъщата стоманодобивна индустрия на света по онова време.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща