Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Явление" - страница 5
Възможно е да се говори за произхода на всяко явление само след като явлението е описано.
Владимир Проп
Историята на науката може да се разглежда като преработка на явления, за които някога се е смятало, че са произшествия като явления, които могат да бъдат разбрани по отношение на основни причини и принципи.
Алан Лайтман
Йога е грандиозно многостранно явление и като такова е много трудно да се определи, защото има изключения от всяко възможно правило.
Георг Фойерщайн
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Вселената наистина е безразлична към нашата съдба. Това е необятен океан от енергия, за който отделни вълни като нас са ефимерни, отминаващи явления.
Дейвид Крисчън
Не е случайно, че толкова много религиозни вярвания датират от времена, когато никоя наука не би могла да даде задоволително обяснение за много от природните явления, вдъхновяващи писанията и митовете.
Джеймс Д. Уотсън
Не мога да чета всички книги, които искам да чета, не мога да наблюдавам всички явления, които ме интересуват в света. Работата ме зове и понякога се чудя дали това е мания и трябва ли да го откажа, или е необходимост, която съм длъжен да изпълня.
Джеймс Хилман
Раждането е абсолютната и най-мощната проява на живота. Зачеването и раждането са по-съвършени и красиви явления от всяко едно от чудесата на изкуството.
Джийн Сасън
Разбира се, че все още ще е нужно дълго време да се справим с организираната престъпност от мафиотски тип. Дългото време, не е вечност: тъй като мафията е човешко явление и като всички човешки явления има начало, еволюция и следователно ще има и край.
Джовани Фалконе
Когато хората започнат да разбират, че каквото и да мислят и чувстват, се случва, тогава психичните явления започват да се покачват, което се случва сега.
Друнвало Мелхизедек
Психичните явления и броят на хората, участващи в психичните явления, се увеличават с невероятна скорост - това е категорична индикация за четвъртото измерение. Но това е и много опасно време.
Друнвало Мелхизедек
Психичните явления не означават мъдрост; това означава само умствено разбиране на връзката на външния свят с вътрешния свят.
Друнвало Мелхизедек
Навярно, това е най-добрият вариант за живота - да приемаш ежедневно, ежеминутно всичко така, както е, никога за нищо да не се безпокоиш, никога да не се стремиш да не научаваш докрай явленията. Явленията стават по-сложни, когато започнеш да размишляваш върху тях.
Едмънд Хамилтън
Едно от най-печалните явления в живота на човек... е това, как той остарява...
Едуард Олби
Котардната заблуда, психологическо явление, при което индивидът вярва, че е мъртъв.
Ей Джей Фин
Можеш да се учиш не само по книги и в училище, а можеш да познаваш всякакви предмети и явления, наблюдавайки и изучавайки ги по време на разходка...
Хектор Мало
Анархията е безполезно явление, понеже тя противоречи на самата цел на съществуването на всяко общество.
Емил Дюркхайм
Бедността е нормално явление, напълно съответстващо на картината на света, създаден от икономистите.
Ерик Райнерт
Да гледаш на изневярата от гледна точка на секса е пълно стесняване на явлението. Има причина заповедта да се повтаря два пъти в Библията - веднъж за това и веднъж за размисъл. Винаги сме създавали структури и счупени структури. Той е от съществено значение за човешкия дух.
Естер Перел
Колкото по-напред гледаме напред, толкова по-широки стават нашите спекулации и колкото повече се опитваме да отчитаме телепатични, психически и други явления, толкова повече ще навлизаме в сферата на това, което сега е субективно и подсъзнателно, и толкова повече ще да бъдем принудени да се изразяваме по отношение на качество или енергия.
Алис А. Бейли
Антиамериканизмът наистина може да е станал по-ожесточен, отколкото по време на студената война. Често срещано явление е, че когато ангелите не успеят да доставят, демоните стават по-страшни.
Иън Бурума
Разбира се, нищо не може да бъде по-просто или дори по-банално здрав разум от твърдението, че иновацията [...] е в центъра на практически всички явления, трудности и проблеми на икономическия живот в капиталистическото общество.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща