Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разочарование" - страница 7
Седях в стаята си, захласнат в разрешението на един чрезвичайно жизнен за мен въпрос: през разпраното отверстие в джеба на жилетката ми промъкнал се, кой знае кога, един малък кръгъл предмет и се залостил чак в края на дрехата; към претърсванието на тези забравени кьошета на тоалета си аз прибягвам при същите обстоятелства, при които евреите разгръщат старите си тефтери; трябваше да се уверя дали скритият в прореза предмет е някое копче от панталони или е някаква монета. Разочарование или радост. Предметът се движи с помощта на пръстите ми под материята, достига отверстието, пръстът ми усеща вече металическа студенина, различава вече нарезите по периферията – 50 стотинки!
Алеко Константинов
Най-голямото ми разочарование е, че моите възпитаници, които се подготвяха по моята методика и моите начини на подготовка стигнаха до най-високия връх и ме предадоха. Не може да "отглеждам" един човек от малък и чрез мен да получи възможността да стане три пъти Световен шампион и да ме предаде. Има още един, който го преследвах цяла година, за да дойде при мен и да го ръководя, впоследствие стана Олимпийски шампион и преди известно време заяви, че не ме уважава.
Иван Абаджиев
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща