Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разочарование" - страница 3
Романът е като меланхолична форма. Става дума за някакво разочарование от това как стоят нещата срещу идеята как биха могли да бъдат или как са били.
Елиф Батуман
В живота няма такова нещо като болка и разочарование.
Лора Шлезинджър
Всичко, което е необходимо, за да се развали магията на инерцията и разочарованието, е това: "Действай така, сякаш е невъзможно да се провалиш." Това е талисманът, формулата, правилната команда, за да обърнеш лице от провала към успеха.
Дороти Бранд
Гневът, очевидно, винаги предшества чувството на разочарование, утешението идва във вследствие на чувството на отхвърленост, ожесточената агресия е немислима без предшестващо чувство на фрустрация. Който неудържимо се хвали, у него не всичко е наред с увереността в себе си.
Макс Люшер
Танцуването изглежда бляскаво, лесно, възхитително. Но пътят към рая на постижението не е по-лесен от всеки друг. Умората е толкова голяма, че тялото плаче, дори в съня си. Има моменти на пълно разочарование, има ежедневни малки смърти.
Марта Греъм
Хора от Ню Йорк се обаждаха, за да видят дали все още съм жив. Когато отговарям на телефона, можете да чуете разочарованието в техния глас.
Морис Сендак
Да разбера, че съм гей, когато бях по-възрастен, беше шок и разочарование.
Морис Сендак
Нека няма разочарование, когато послушанието ви държи заети във външни задачи. Ако ви изпрати в кухнята, не забравяйте, че Господ ходи сред тенджерите и тиганите.
Тереза Авилска
Просветлението е най-голямото разочарование за твоето его.
Уейн Дайър
Модата живее свой особен живот, по свои закони, на които другите закони са неподвластни. Аз просто знам, че трябва да се получават моите рокли, за да се раждам. Те трябва да получават моите грижи, разочарование и възторг.
Кристиан Диор
Забравяме, че ние създаваме ситуациите, а след това раздаваме силата си, като обвиняваме другия човек за нашето разочарование. Никой човек, никакво място и никое нещо нямат власт над нас, защото "ние" сме единствените мислители в нашия ум. Ние създаваме своите преживявания, нашата реалност и всички в нея. Когато създадем мир, хармония и баланс в ума си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Най-лошото чувство е разочарованието. Не е обидата, нито ревността, нито омразата. След тях остава нещо в душата. След разочарованието остава само празнота.
Ерих Мария Ремарк
Логичният извод винаги е тотално разочарование от всичко. Но аз се съпротивлявам срещу това тотално отчаяние от всичко. Съпротивлявам се с ръце и крака срещу това тотално отчаяние от всичко. В този свят и в това време, в което все пак всичко е възможно, по-скоро нищо вече не е възможно.
Томас Бернхард
Според мен разочарованието на Хамас произтича от липсата на легитимация от Израел и от голяма част от света. Именно това разочарование ги води до такова разрушително отчаяние. Ето защо трябва да им предоставим статут на легитимен враг - преди да говорим за споразумение или, алтернативно, за фронтална война.
А. Б. Йехошуа
След взаимно признание на горещата любов има само два пътя: първият води до удовлетворяване на желанията, вторият до разочарование; покоят е невъзможен.
Ан Фортие
Мога само да застана и да погледна мирното лице пред мен, усмихвайки се на вечния мир, сякаш казвайки, че смъртта не е толкова страшна, както мислихме, и се да се чудим на провидението, което ни донесе страх вместо облекчение, усложнения вместо облекчение, разочарование вместо успех.
Ана Катрин Грийн
Отбранителният песимизъм е най-добрата позиция в живота. Ако грешите, поне разочарованието ще е приятно.
Марек Крайевски
Истинската история на Нетфликс е сложна: епична приказка, пълна с борба, разочарование, драма, хумор и постижения.
Марк Рандолф
Опитвам се да не афиширам желанията си. Ако ги откажа, тогава няма причина да се страхуваме от разочарование, ако желанието не се сбъдне, нали?
Меган Макафърти
Поставете си цел, която е толкова мощна, че засенчва всяко разочарование, съмнение, предсказател или разсейване, които срещнете по пътя.
Мери Кристенсен
Твърде сме близо до живота. И все пак трябва да изчакаме нещо, въпреки че знаем, че това, което чакаме, ще бъде разочарование.
Мика Валтари
Победата на изборите все още може да бъде един от най-големите трепети в живота, но блясъкът на тази победа вече избледнява твърде бързо, за да отстъпи място на разочарованието.
Мойзес Наим
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща