Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инстинкт" - страница 6
Областта на инстинкта е точка, разумът е цяла вселена.
Жан Фабър
Несъмнено е, че не един народ е изчезнал вследствие на слабо развит семеен инстинкт.
Илия Мечников
Несъмнено, че само една майка е в състояние да заложи правилната чувствителност в основното възпитание на човек. Нейните реални постъпки, към които я подбужда само един гол инстинкт, се явяват, по същество, правилни, естествени средства за нравствено възпитание.
Йохан Песталоци
Културата е нашата природа, а способността да се учим и променяме е нашият най-важен и основен инстинкт.
Алисън Гопник
Приспивните песни са подобни на майчините грижи: правиш нещо, често на тъмно, водено само от инстинкт, въпреки че целта на твоите действия е поразително ясна.
Алисън Пиърсън
Абсолютно нищо не разкрива инстинкта на убиеца в горната кора на Нюйоркското общество като благотворителна функция.
Кейлъб Кар
Хората се доверяват на тези, които са в тяхната група. Принадлежността е първичен инстинкт.
Крис Вос
Това беше усещането за него, любовта към него, а не мисълта: беше инстинкт и рефлекс и познаваше вятъра, а Марис беше вятърът.
Лайза Татъл
Част от предизвикателството пред лидерството е, че то е много водено от инстинкт в повечето случаи - и още по-лошо, всеки си мисли, че е наистина добър в това. Реалността е, че много малко хора са такива.
Ласло Бок
Завиждах на мъжките характеристики, ако не и на самите мъже. Ревнувам от лекотата, с която изглежда се занимават с професионалните си занимания: липсата на извинение, навеждане назад, за да се уверят, че хората около тях се чувстват комфортно с това, което се опитват да правят. Фактът, че те толкова често са освободени от инстинктите, угаждащи хората, смятах за проклятие на моето женско съществуване.
Лена Дънам
Една от основните демонстрации на нашия естествен инстинкт да се свързваме един с друг е волята за даване. Вместо господство, най-основният ни порив е да посегнем към друго човешко същество, дори на цена за себе си. Даването на другите – стремежът да съчувстваме, да бъдем състрадателни и да помагаме на другите алтруистично – не е изключение от правилото, а нашето естествено състояние на съществуване. Импулсът ни да се свързваме един с друг е развил автоматично желание да правим за другите, дори на лична цена. Алтруизмът идва естествено за нас. Това е егоизмът, който е културно обусловен и е признак на патология.
Лин Мактагарт
Човешките същества не са проектирани да се справят със стреса, който ни натоварва съвременният ни живот, което затруднява чуването на естествените ни родителски инстинкти. Почти сякаш сме принудени да родим в свободното си време, след като отговаряме на изискванията за работа, пътуване до работа и домакински задължения.
Лора Маркам
Първо се бийте, а след това помислете - просто човешки инстинкт...
М. Г. Ленард
Що се отнася до децата им, родителите са само инстинкт и надежда. И страх. Правилата и законите летят направо през прозореца.
М. Л. Стедман
Когато робът става господар за един ден, то в този ден неограничено властват грубите инстинкти.
Карл Маркс
Емоционалните хора не са много наблюдателни; щастливите са лоши психолози. Само неспокойният напряга сетивата си до краен предел, инстинктът за опасността изостря още повече естествените му умствени способности.
Стефан Цвайг
Ще дойде време, когато само онези, които усещат благодатта на Светия Дух, ще могат да правят разлика между доброто от злото, защото човешкият ум сам не ще може да прави разлика. Ще дойдат тежки времена на голямо объркване и само Светият Дух може да ни спаси. Затова, молете се, възлюбени, молете се да не ви заблудат и измамят! Защото само чрез молитва можем да получим Божията милост. Ако не се молим и пребиваваме в леност и безгрижие, тогава ще загубим инстинкта си за покаяние! Не дай Боже да загубим съвестта си!
Юстин (Първу)
Никой не се ражда толкова самоотвержен: това се постига с жестока самодисциплина и подтискане на природните инстинкти. Днес обаче тази тайна явно е изгубена.
Маргарет Атууд
Страх ме е от калъпите и инстинктът ми към независимост ме кара да бягам в свободната зона на творчеството от всякакви системи, независимо дали се наричат модернизъм, социализъм или капитализъм. За мене творчеството е единствената връзка на човека с Бога, а как ще бъде наречена тази «религия» изобщо не ме интересува.
Иван Кулеков
Там (в Германия – бел.цит.) има дисциплина, създавана от поколения, генетически заложена. А тука за 45-50 години унищожиха самоинициативността, инстинктите за работа. Всичко се унищожи в България.
Теди Москов
Не ме интересува дали хората споделят моите мисли. Разбира се, смятам себе си за прав (иначе не бих разсъждавал по този начин), а другите за криви – но това, че са такива, изобщо не ме трогва. Не съм се вълнувал особено, когато съм откривал, че някое мое мнение се различава от това на мнозинството. До известна степен имам доверие в своя инстинкт.
Уилям Съмърсет Моъм
Природата има художествен инстинкт, ето защо е празен брътвеж, когато искат да различат природата и изкуството помежду им.
Новалис
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща