Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инстинкт" - страница 4
Ловецът по природа е кръвожаден. И напразно той прикрива своята жестокост с повърхностен блясък на добри маниери: след като той убие, той има инстинкт на убиец.
Мишел Зевако
Въпреки че естественият ми инстинкт е да желая живот без болка, проблеми и несгоди, аз се уча да приветствам всичко, което ме кара да осъзнавам нуждата ми от Него. Ако молитвата се ражда от отчаяние, тогава всичко, което ме кара да се отчайвам от Бога, е благословия.
Нанси Лий Демос
Докато растем духовно, Бог започва да ни отучва от неща, без които смятаме, че не можем да живеем: неща, комфорт, копнеж за живот, който да "работи". Това е детски инстинкт да кажеш: "Животът трябва да работи така, както аз искам да работи и сега".
Нанси Лий Демос
В човешката природа е да търси радост, това е неназован инстинкт за биологично оцеляване.
Наталия Бехтерева
И човешкият инстинкт е древен и надежден, напълно мистериозен и вероятно способен на голям гений. Вярвам, че изтънчените, плавни инстинкти са най-ценният актив на човек. Собствените ми инстинкти многократно са ме насочвали срещу зърното на логиката и вероятността. Когато съм се доверявал и следвал техните указания, те никога не са сгрешили. Не знам как и защо. Но знам, че всеки значим опит - положителен или отрицателен - ги изостря и ги прави по-точни.
Огастин Бъроуз
Под прикритието на лакомия и необуздан апетит има нужда от самонаграждаване чрез храна, която за всички дебели хора е неустоима и толкова спешна, колкото инстинкта за оцеляване.
Пиер Дюкан
Вие искате на всяка цена да отмъстите на някои риби. Но акулата не е зло. Тя не е убиец. Тя е в плен на своите собствени инстинкти.
Питър Бенчли
Дори в най-мирните общности апетитът за насилие се проявява в мечти, фантазии, спорт, игра, литература, филми и телевизия. И докато не се трансформираме в ангели, насилието и заплахата от насилие - като наказание и възпиране - са необходими, за да обуздаем най-лошите си инстинкти.
Пол Блум
Масите са като животно, което се подчинява на инстинктите си. Те не стигат до заключения чрез разсъждения... Масите имат проста система на мислене и чувства и всичко, което не може да се вмести в нея, ги смущава [...] това, което казвате на хората в масата, във възприемчиво състояние на фанатична преданост, ще остане като думи, получени под хипнотично въздействие, неизкореними и неподвластни на всяко разумно обяснение.
Пол Роланд
Страхът от смъртта е удивително нещо. Инстинктът за самосъхранение напомпва всички мускули със сила, която не е имало в тях.
Сала Симука
Инстинктът ни кара да правим неща, които не сме смятали за способни.
Саманта Йънг
Решенията са начин да се самоопределим. Идва момент в живота, когато няма какво друго да правите, освен да вървите по своя път. Там, където сте се запътили, няма пътеки, няма пътища, само вашите собствени инстинкти.
Серхио Бамбарен
Хората винаги ще ви разкажат историята. Кучетата могат да ви кажат само истината. Доверете се на инстинктите си и слушайте кучето си.
Сизар Милан
Обясняването на "защо" на куче е доста безполезно. Трябва да ангажирате инстинктите им, за да промените поведението им.
Сизар Милан
Едно доминиращо куче може да накара друго куче да се отдръпне от пътя му само с енергията, която излъчва. Можете да разберете много за позицията на кучето в глутницата по това как се държи около други кучета. Когато четете езика на тялото на кучето, не можете да го направите интелектуално. Можете да го направите само като използвате инстинктите си.
Сизар Милан
Когато погледнете Кръста, какво виждате? Виждате страхотната Божия вярност. Нищо - дори инстинктът да пощади собствения Си Син - няма да го откаже от спазване на думата Му.
Синклер Фъргюсън
Всички ние трябва да се запитаме - и винаги - дали това, което правим, подобрява и обогатява нашето съществуване. Или всички ние, поради някаква неестествена деформация, сме загубили инстинкта за това какъв трябва да бъде животът, тоест преди всичко възможност за щастие?
Тициано Терцани
Бях специалност английски в колежа, ходих на програма за творческо писане и през целия си живот наистина четях и мислех за художествената литература като занаят и форма на изкуство. Чувствам, че знам много за това и мога да се доверя на инстинктите си.
Том Перота
На полето аз се ръководя от инстинктите, старая се да направя това, което ме радва. А съм като звяр: това е моят живот, и на мен никога не ми е скучно.
Франческо Тоти
Изглежда, че милостта съществува преди всичко като животински инстинкт, толкова дълбоко вкоренен, че умствената дегенерация, която работи отгоре надолу, не я унищожава, докато умът не потъне в по-ниските степени на идиотизъм.
Чарлз Кули
Ние, всички и всички, имаме инстинкт да се молим; и този факт представлява покана от Бог да се молим.
Чарлс Пърс
До този точен и неудобен момент не знаех, че когато се стресна на странно място, инстинктите ми ще ме накарат да се преструвам на нинджа.
Шанън Хейл
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща