Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инстинкт" - страница 2
Но човек трябваше да се доверява на инструменти над инстинктите, това беше науката.
Ким Робинсън
Никога нищо не се вписва в дланта толкова перфектно, или се чувства толкова добре, или вдъхновява толкова много предпазен инстинкт, както ръката на дете.
Грегъри Дейвид Робъртс
По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.
Стенли Болдуин
Човек не бива да преследва цели, които са лесно осъществими, а трябва да развие инстинкт за онова, което е едва постижимо чрез най-голямото усилие, на което е способен.
Алберт Айнщайн
Трябва наистина да бъдете много смели спрямо вашите инстинкти и идеи. В противен случай ще отстъпите и запомнящите се неща, които можете да направите, ще бъдат изгубени.
Франсис Форд Копола
Инстинкт и разум признаци на две природи.
Блез Паскал
[...] и когато достигнеш лимита, нещо става и ти можеш да продължиш дори повече. Със силата на съзнанието, с твоята решителност, с твоя инстинкт и също така опит можеш да летиш нависоко.
Айртон Сена
Следвайте собствените си инстинкти. Това е най-мъдрото нещо в живота ви.
Опра Уинфри
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
Инстинктът за живот е по-силен от неговия смисъл!
Ивайло Петров
Бозайниците са разумни същества, които искат да живеят и се страхуват да умрат. Еволюцията гарантира всички ни с инстинкт за оцеляване, възпроизвеждане и процъфтяване.
Майкъл Шърмър
Във всички важни произшествия в живота продължават да действат два основни инстинкта от нашето същество: инстинкта за самосъхранение и инстинкта за любов.
Пол Бурже
За да бъдем ясни, аз се тревожа за въздействието на интернет, колкото всеки друг. Притеснявам се от съкращаването на обхвата на вниманието, физическата цена на заседналия "сърфинг" и възможността за по-груб дискурс, тъй като милиони уеб страници се надпреварват за внимание, като се обръщат към нашите основни инстинкти.
Андрю Уейл
По-добре е да се доверявате на мъдрите инстинкти и да не намесвате в делото нашият безсилен ум.
Ричард Олдингтън
Ако човек трябва да бъде сам, нека наистина да бъде сам и да не насилва инстинктите и чувствата си с фалшива интимност.
Ричард Олдингтън
Ниските бюджети ви принуждават да бъдете по-креативни. Понякога с твърде много пари, време и оборудване можете да прекалите. По моя начин, можете да използвате своя инстинкт.
Робърт Родригес
Бях виждал рак на по-клетъчно ниво като изследовател. Първият път, когато влязох в раковото отделение, първият ми инстинкт беше да се откажа от случващото се - сложността, смъртта. Беше много мрачно време.
Сидхарт Мукхърджи
Харесвате ли идеята си? Чувства ли се правилно по инстинкт? Готов ли си да кървиш за това?
Стивън Пресфийлд
Мъжете имат психологическа нужда да покажат своята смелост и сила. Когато те види да говориш с друг мъж, този инстинкт се включва и той скача да те защити и да докаже, че е достоен за любовта ти.
Хелън Фишер
Има естествен инстинкт, вграден в приятелството, съчувствие, което ни кара да сме готови да се борим за някого, когото харесваме, когато към него се отнасят несправедливо.
Чарлс Дюиг
Как можеш да се противопоставиш на страха? Страхът е човешки инстинкт, също като глада. Независимо дали ви харесва или не, вие ставате гладни. Подобно е и със страхът. Но се научих да тренирам себе си да живея с този страх.
Ширин Ебади
Когато пресата започна да ме моли за интервюта, аз откачих. Инстинктът ми е да се скрия.
Шонда Раймс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща