Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инстинкт"
Когато мисля логично и не се доверявам на инстинктите си, тогава попадам в беда.
Анджелина Джоли
Творчеството е резултат от вярата. Доверявайте се на вашите инстинкти. И никога не се надявайте на повече, отколкото заслужавате.
Рита Мей Браун
Упорството в научните изследвания води към това, което аз обичам да наричам инстинкт за истина.
Луи Пастьор
В изкуството, както и в любовта, инстинктът е достатъчен.
Анатол Франс
Това, което наричаме рационални основания за нашите убеждения, често са изключително ирационални опити да оправдаем инстинктите си.
Томас Хъксли
Главната причина за съществуването на война все още не е нито тайното желание за убиване у човешкия вид, нито неудържимия инстинкт към агресия, нито, най-накрая и по-правдоподобно, сериозните икономически и социални опасности, присъщи на разоръжаването, но на простия факт, че на политическата сцена все още не се е появил заместител на този краен арбитър в международните отношения.
Хана Аренд
Жената знае по интуиция или инстинкт кое е най-доброто за нея.
Мерилин Монро
Хората са готови да се развличат, като послушат философите също както биха слушали клоун или цигулар. Но да постъпват така, както ги съветва разумният човек, никога. Когато се налага да се направи избор между разумните и безумците, човечеството винаги без колебания отива при безумците. Безумецът се обръща към същността на човек - към неговите страсти и инстинкти. Философът се обръща към външното и второстепенното - разсъдъка.
Олдъс Хъксли
Хората добри, интелигентни, състрадателни, събрани заедно, стават по-лоши. Отсъствието на чувство за лична отговорност предизвиква лоши инстинкти. Страхът от подигравките им пречи на добротата.
Сара Бернар
Знам ли, че съм прав? Присъдите не са същите като фактите. Инстинктът не е наука. Аз съм като всяко друго човешко същество, толкова грешно и толкова способно да греши. Знам само това, в което вярвам.
Тони Блеър
В мен няма никакви особени техники на игра. И даже аз никога не съм вярвал в подобни неща. В актьорството няма правила, аз играя с чисти инстинкти.
Хийт Леджър
Със сигурност винаги сме били актьори; това е инстинкт, присъщ на всички нас. Някои от нас са по-добри в това от други, но всички го правим.
Лорънс Оливие
Идеите дръпват спусъка, но инстинктът зарежда пистолета.
Дон Маркис
Следвайте инстинктите си. Това е полето, където се проявява истинската мъдрост.
Опра Уинфри
В самата същност на инстинкта е, че той е следван от причина, напълно независима от него.
Чарлз Дарвин
Всяко отслабване на интелектуалният живот в обществото неизбежно води след себе си усилване на материалната наклонност и гнусно-егоистични инстинкти.
Фьодор Тютчев
Целомъдрието. - Бъдете целомъдрени в мисълта, контролирайте инстинктите си.
Бенджамин Франклин
Надеждата е инстинкт, който само човешкият ум може да убие. Едно животно не познава отчаянието.
Греъм Грийн
Знам, че имам доста добри инстинкти.
Ашли Тисдейл
Ние, хората, сме конфликтни същества. Нашите вярвания не винаги са в хармония с нашите инстинкти и поведението ни не винаги отразява нашите убеждения. ... Водим война между човека, който сме, и човека, който се надяваме да станем.
Брандън Мъл
Всеки желае взаимоотношения и общност. Повечето хора искат да принадлежат към сплотена група, съмишленици. Самотата отблъсква и това насърчава идентичността. Това са естествени и много човешки инстинкти.
Джошуа Ферис
Въпреки че имах по-малко от минута за размисъл, по някакъв инстинкт почувствах, че трябва да скрия преживяванията си от съпругата си.
Едуин А. Абът
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща