Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Старост" - страница 3
Старостта не ме плаши, страхувам се от самотата.
Одри Хепбърн
В същността си, старостта започва в този момент, когато човек загуби способността си да учи.
Артуро Граф
Най-голямата изненада в живота на човек е старостта.
Бен Кингсли
И дяволът в старостта си отиде при монасите.
Василий Ключевски
Казват, че старостта прави хората мъдри: не разбирам, как е възможно да обичаме следствието, ако причината за него е отвратителна.
Джакомо Казанова
Старостта е най-неочакваното от всички неща, които могат да се случат на човек.
Джеймс Търбър
Петдесет години още съвсем не са старост.
Джон Траволта
Старостта идва при нас твърде късно. Тогава когато при нас вече няма сили.
Лешек Кумор
Носенето на очила за четене означаваше предаване на старостта без ни най-малко битка.
Андреа Камилери
Като американец имате право на добри здравни грижи, които са ефективни, достъпни и достъпни, които ви обслужват от ранна детска възраст до старост, които ви позволяват да отидете при лекари и апаратура по ваш избор и които предлагат широк спектър от терапевтични възможности.
Андрю Уейл
Старостта има нещо общо с това да не изберете някоя от чистите гледни точки, а да живеете около половината от това, което наистина искате да живеете.
Робърт Блай
Старост не съществува. Ти самият не се променяш - променя се само възгледът спрямо теб от другите хора.
Фани Ардан
Няма такова нещо като старост. Сега не съм по-различен от преди 50 години. Просто се забавлявам повече.
Филип Джонсън
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Много странно, старост. Винаги знаех, че ще се случи, ако имам късмет. Просто не го очаквах толкова скоро.
Джозефин Харт
Или Бог е жив, в този случай той ще се справи с нас, както сметне за добре. Или е мъртъв, в този случай никога не е бил жив, като е малко вероятно той да е починал от старост.
Джон Ралстън Сол
В младостта всичко се сравнява със мечтите ти, в старостта - със спомените ти.
Едуард Ерио
Децата продължават не старостта или зрялата възраст на своите родители, а тяхното собствено детство.
Емил Дюркхайм
Надяваме са да достигнем старостта, но се боим да остареем.
Жан дьо Лабрюйер
Искам да остаря без пластична хирургия. Те правят човек безжизнен, лишават го от характер. Искам смелостта ми да остана вярна на лицето, което създадох. Понякога си мисля, че би било по-лесно да избегнем старостта, да умрем млади. Но тогава животът ми ще бъде непълен, нали? Никога не бих се познала напълно.
Мерилин Монро
Старостта е състояние на душата.
Рут Рендъл
Старостта е тогава когато ви безпокоят не лоши сънища, а лоша действителност.
Фаина Раневска
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща