Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Старост" - страница 2
Младостта се задоволява с парадокси, зрялостта с поговорките, старостта с афоризми.
Дон Аминадо
Войната за народите е сълзи и кръв, тя е вдовици и бездомници, това е разпръснато гнездо, изгубена младост и обидена старост...
Иля Еренбург
През младоста мъжът иска секс, а жената любов. През зрелостта той иска любов, а тя секс. И само в старостта те искат едно и също: покой.
Константин Мелихан
Младостта се влюбва в лицето, в зрелостта в тялото, а старостта в душата.
Константин Мелихан
Старостта е в човешката глава. Аз преживях катастрофа с хеликоптер и операция на гърба. На мен ми поставиха кардиостимулатор. Аз понесох удар и една не умрях. Но аз си казвах на себе си: аз трябва да раста и да науча повече. Това е единствената противоотрова на старостта.
Кърк Дъглас
Старостта е адът за жените.
Франсоа дьо Ларошфуко
Не старостта заради самата нея се уважава, а изживяният живот. Ако го е имало.
Василий Шукшин
Младостта е така щастлива, защото нищо не знае; старостта е така нещастна, защото знае всичко.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
В младостта е възможно да се отличаваш с мъжество, но в старостта е необходим зрял разум.
Бион
Ентусиазъм - ежедневният хляб на младостта, скептицизъм - ежедневното вино на старостта.
Пърл Бък
Същността на старостта е, че придобивате опит, който не може да се възползвате.
Станислав Лем
Старостта и коварството винаги ще победят младостта и жизнерадостта.
Дейвид Мамет
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Не е толкова опасна преждевременната старост, колкото закъснялата младост.
Дон Аминадо
Старостта е когато се изморяваш не само от работата, но и от почивката.
Константин Мелихан
Ценете всички свои щастливи мигове: те правят добра възглавница за старостта.
Кристофър Морли
Човек има четири естествени врагове: страхът, яснотата, силата и старостта. Страхът, яснотата и силата могат да бъдат победени, но не и старостта. Нейното въздействие може да се отложи, но никога не може да се победи.
Карлос Кастанеда
Аз не съм Толстой, че в старостта си да странствам, и не съм Гогол, че да изгоря свой роман. И не съм играч - нямам любов към рулетката. Моята страст наистина е семейството и дома. Искам да живея, като японец: нищо излишно.
Михаил Боярски
По старост разбирате, че трябва да промените себе си, а не съпругите си ...
Дина Рубина
Никога няма да се предам в ръцете на старостта, докато не остарея. Аз не съм стара все още.
Тина Търнър
Старостта е най-голямата изненада в живота на човека.
Лев Толстой
Престори се на тъп – това е единственият шанс да доживееш до дълбока старост.
Фридрих Дюренмат
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща