Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ухо" - страница 3
Когато получи оргазъм, тя каза името му. Два пъти. И не го ли зарадва, че въпреки че нямаше глас, ушите му работеха добре.
Дж. Р. Уорд
Когато Тайсън ми отхаоа част от ухото ми, аз се удивих както никога не съм се удивявал, защото това никога не съм го виждал. На ринга могат да ти изместят глава или лакът. Но хапенето в средите на боксьорите не е прието. Бях изумен и шокиран... Аз простих това още в този ден. Това беше правилното решение, но много трудно ми се отдаде.
Ивендър Холифийлд
Прохладният дъх на нощта гъделичка врата ми и намира ухото ми, шепне тайни, които само вятърът знае.
Либа Брей
Бяха ни дадени: Две ръце да държим. Два крака за ходене. Две очи за виждане. Две уши за слушане. Но защо само едно сърце? Защото другото е дадено на друг. За да го намерим.
Лорън Чайлд
Мъжът слуша с ушите си, а жената – с очите си; първият, за да разбере какво му говорят, втората, за да се хареса на този, който й говори.
Василий Ключевски
Ако аз трябваше да сложа някакво име, бих искал, че всичките ми книги да са забавления. Мисля, че първото нещо, което трябва да направите, е да грабнете читателя за ухото и да го накарате да седне и да слуша. Накарайте го да се смее, и да чувства. Ние всички искаме да се забавляваме и то на много високо ниво.
Джон льо Каре
По време на разпадането на Съветския съюз, за да избегне развитие в постсъветското пространство по югославския сценарий, Руската федерация направи безпрецедентни жертви в историята на човечеството - тя се отказа от десетки хиляди квадратни километри от своите изконни територии. Добре или лошо, сега няма да кажем, но се случи. И сега да слушаме всякакви глупости за това, че дължим на някого едни пет километра, е абсолютно недопустимо. Питаловски район на Псковска област ... От мъртво магаре ушите им, а не Питаловски район.
Владимир Путин
Правя снимки, за да помагам на хората да разбират музиката. Много е важно, че съм една и съща в емоционално отношение и в музиката, и в снимките. При повечето хора очите са развити по-добре отколкото ушите. Ако те видят определена емоция в снимка, тогава те ще разберат и музиката.
Бьорк
Имаме един език, а две уши, за да слушаме много, а да пестим думите.
Абдурахман Джами
Искаше да се погрижи за нея. Той беше готов да й даде всичко, а не само ушите.
Кейт Дикамило
Знаете какви са ловджиите ... - загиват си да се изфукат. Много повече от лова обичат да показват издутите си от убит дивеч чанти, да се поперчат със стърчащите оттам уши на зайци и крила на птици, да се хвалят с това. Повечето от тях излизат на лов не толкова, за да си хапнат дивеч, ами ей за това фукане."
Азиз Несин
Което човек не може да види с очите си и да чуе с ушите си, намира го с душата си.
Димитър Талев
Жените са като зайците - лесно се хващат за ушите.
Ерик-Еманюел Шмит
Аз настоявам всеки около мен да мисли ясно и обяснявам на всеки, който има уши да чуе, че единствения начин да мислиш ясно е, като не мислиш въобще.
Карлос Кастанеда
Събери волята си! Не слушай с ушите си, слушай с ума си. Не, не слушай с ума си, слушай с Духа си!
Конфуций
Прошепнат на ухо, един донос звучи доста убедително. Но повторен на висок глас пред десет души, той губи силата си.
Морис Дрюон
Имаме две уши и една уста, та повече да слушаме и по-малко да говорим.
Зенон
Събудих баща си и казах, че ме боли корема. - Не те боли никакъв корем,- каза той. - Откъде знаеш? - Аз питам. - Откакто наскоро казах, че коремът ти те боли в ухото. - И какво от това? - Лека нощ, - каза той.
Аби Ханлон
Той никога не е мислил много за училище и това. Той каза, че можеш да научиш най-много това, което си струва да знаеш, като държиш очите и ушите си обелени. Най-добрият начин за учене, той винаги е казвал, е да правиш.
Майкъл Морпурго
Най-важното е да живееш интересен живот. Дръжте очите, ушите и сърцето си отворени. Говорете с хора и посещавайте интересни места и не забравяйте да задавате въпроси. За да бъдеш писател, трябва да пиеш от света около теб, така че той винаги да е там в главата ти.
Майкъл Морпурго
Чувствителното ухо на музиканта засича определена музикална нота във всеки град, която е различна от тази в друг град. Той чува във всеки малък поток нова мелодия, а шумът на вятъра във върховете на дърветата на различни гори дава различен звук.
Макс Хайндел
Този човек е художник. Той вероятно ще ти ухапе ухото, ако не му кажеш какво иска.
Марк Гатис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща