Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ухо"
Това, което са го чули шест уши, не може да се счита за тайна.
Чанакя
Как изглежда любовта? Тя има ръцете да помага на другите. Има крака, за да бърза към бедните и нуждаещите се. Тя има очи да види нещастие и нужда. И има уши да чува въздишките и скърбите на хората. Ето как изглежда любовта.
Августин
Ти крещиш толкова силно в ушите ми, че не мога да чуя; какво казваш?
Ралф Уолдо Емерсън
Ухото ни за ласкателство е широко отворена врата, защото истината е иглено ухо.
Блез Паскал
Истинската любов идва тихо, без лозунги и фойерверки. Ако чуваш звънчета, по-добре си прегледай ушите!
Ерик Сийгъл
В ухото на лидера трябва да звънят гласовете на хората.
Удроу Уилсън
Тайната винаги има форма на ухо.
Жан Кокто
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Въображението пътува по-бързо от гледката. Измамата влиза през ушите, но обикновено остава през очите.
Балтазар Грасиан
Архитектът също трябва да разбира музиката, за да може да има познания по каноничната и математическа теория и освен това да може да настройва балистите, катапултите и скорпионите на правилния тон. Защото отдясно и отляво в гредите са дупките в рамките, през които струните от усукани сухожилия се опъват с помощта на брашпили и пръти, и тези струни не трябва да се затягат и закрепват, докато не дадат същата правилна нотка на ухото на квалифицирания работник.
Витрувий
Другите хора звучат плоски за ухото ми; думите им просто висят във въздуха. Но когато майка ми каже нещо, краищата се извиват.
Огастин Бъроуз
Само много смела мишка прави гнездо в котешкото ухо.
Ърл Дер Бигърс
Баклавата подслажда устата, похвалата - ушите.
Ашот Наданян
Най-важните 6 дюма на полето на боя при вас се намират между ушите.
Джеймс Матис
Децата не се нуждаят от много съвети, но наистина трябва да бъдат изслушани, а не само с половин ухо.
Ема Томпсън
Свободата започва между ушите.
Едуард Аби
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
Изберете жена по-скоро с ухото си, отколкото с окото.
Томас Фулър
Има хора, които не почват да слушат, преди да им отрежат ушите.
Георг Кристоф Лихтенберг
Понякога искате да прошепнете в ухото на Бог: "Боже, ние знаем, че ти си отговорен, но защо не го направиш малко по-очевидно?"
Дезмънд Туту
Не можеш да направиш копринен портфейл от ухото на прасето.
Джонатан Суифт
Не позволявайте на навика, роден от опит, да ви принуди да вървите по този път, насочвайки безцелно око и кънтящо ухо и език; но съдете по разума за много оспорваното доказателство, което изказах.
Парменид
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща