Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мит" - страница 2
Любовта, която имаме в нашите сърце, се явява единственият никога не изменящ се мит.
Джеки Чан
Канада е мит, който е създаден, за да забавлява децата, като Феята на зъбите. Няма такова място.
Кристофър Мур
Най-опасният мит за лидерството е, че лидерите се раждат, че има генетичен фактор за лидерство. Този мит твръди, че хората или имат определени харизматични черти, или не. Това е нелепост; в действителност е вярно точно обратното. Лидерите по-скоро се създават, отколкото се раждат такива.
Уорън Бенис
Тази нощ валеше дъжд. Оживя митът за дъждовната нощ.
Джак Керуак
Аз не съм мит.
Марлене Дитрих
Митът е изключително сложна културна реалност, към която може да се подходи и интерпретира от различни и допълващи се гледни точки.
Мирча Елиаде
Накратко, митовете разкриват, че Светът, човекът и животът имат свръхестествен произход и история и че тази история е значима, ценна и образцова.
Мирча Елиаде
Ние не сме митове от миналото, руини в джунглата или зоологически градини. Ние сме хора и искаме да бъдем уважавани, а не да сме жертви на нетърпимост и расизъм.
Ригоберта Менчу
Да идолизираш човек означава, че не го опознаваш и идеята, че можеш да станеш такъв, е мит, а също така означава, че не е нужно да си говорите, защото сте един и същ човек.
Тиодор Зелдин
Щастливият завършек на приказка, мит и божествена комедия на душата не трябва да се разглежда като противоречие, а като превъзходство над вселенската трагедия на човека.
Джоузеф Камбъл
Всички култури... са се развили от митове. Те се основават на митове.
Джоузеф Камбъл
В рамките на култа към Уолстрийт, изковал Мит Ромни, правенето на пари оправдава всяко поведение, без значение колко е продажно.
Мат Таиби
Опасен мит е, че ние сме по-добри историци от нашите предшественици. Ние не сме.
Мери Биърд
Работата на историка е не да осмива митовете, а да покаже разликата между мит и реалност.
Норман Дейвис
Митовете са просто истории за истината, която ние сме забравили.
Рик Риърдън
Поетичните митове са мъртви; и вместо тях цари поетичният образ, който е мит за отделния човек.
Сесил Дей Луис
Най-големият мит за стареенето е, че не можем да направим нищо. Това е пътя да бъдеш раздразнен, крехък и болен.
Сюзан Самърс
Мисля за еволюцията като за мит, подобно на скандинавските митове, гръцките митове - митове на всеки. Но той е създаден за една разумна възраст.
Том Улф
Въпреки мита, че мъжете са по-малко обвързани, те са предразположени да желаят брак.
Хелън Фишер
Никога - никога през целия ми живот - главата ми не се е завъртяла толкова много от книга, както се случи с Мита на Розенберг.
Виктор Клемперер
Мит е, че изкуството трябва да се продава. Не е като да складирате хранителен магазин, където хората пълнят количка. Изкуството е продукт, който няма очевидна нужда. Продавачът изгражда потребността в съзнанието на купувача.
Джак Уайт
Всъщност митът е история, която не просто не е вярна, но е история, която е особено вярна. И мисля, че митът за Исус е особено верен.
Джей Парини
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща