Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евреин" - страница 4
Богът на исляма казва на народа си: "Бий жена си. Иди убивай неверниците. Иди убивай християни и евреи." Това е в Корана; това е от 1400 години. Техният бог им казва да убият всеки, който не вярва в бога на Корана.
Мосаб Хасан Юсуф
Не се опитвам да защитавам Израел. Това, което казвам на моята нация е, че Израел е като всяка друга държава и искам те да се измъкнат от илюзията, че евреите са зли и че всичко, което искат, е да убиват мюсюлмани и палестинци. Искам да разберат, че най-големият им проблем не е Израел.
Мосаб Хасан Юсуф
Това, което Майер направи през трийсетте години - това, което беше поставен да прави като евреин, копнеещ да принадлежи - беше да осигури увереност срещу тревогите и смущенията на времето. Той направи това, като създаде огромна, завладяваща национална фантазия от мечтите си и от основните принципи на собствената си догматична вяра - вяра в добродетелта, в опората на семейството, в достойнствата на лоялността, в здравината на традицията, в самата Америка.
Нийл Гейблър
В рамките на проучванията и на екрана, евреите можеха просто да създадат нова държава - своя собствена империя, така да се каже, такава, в която не само ще бъдат допуснати, но и ще управляват. Ще създаде своите ценности и митове, своите традиции и архетипи.
Нийл Гейблър
След като тя напусна всичко се разпадна. Никой евреин не беше в безопасност. Имаше слухове за необясними неща и тъй като не можехме да ги проумеем, не успяхме да им повярваме, докато нямахме избор и не беше твърде късно.
Никол Краус
Не можете да изобразите военновременен Шанхай, без да напишете за Холокоста – около 25 000 евреи оцеляха от нацистката машина за смърт, като намериха убежище там.
Никол Монес
Смъртта на евреите беше необходима на онези, които щяха да вложат Германия и Русия в ужасна война, да се присъединят към нея последни и да диктуват своите условия за мир.
Николай Стариков
България беше единствената страна от Оста, която отклони настойчивите германски искания за депортиране на своите евреи.
Норман Дейвис
Докато прогонихме други нацистки словесни чудовища, терминологията на войната срещу наркотиците се задържа. Вече не е въпрос на евреи - казва се, че опасните дилъри са част от различни културни кръгове.
Норман Олер
Германските евреи не показват емоциите си публично.
Рут Уестхаймер
Летният лагер: вторият най-лош лагер за евреи.
Сара Силвърман
Никога не съм се чувствал добър евреин. Майка ми не беше еврейка и това ме прави неевреин според еврейския религиозен закон.
Стефан Хесел
Чувствам, че съм напълно солидарен с евреите по света, защото знам какво е да си евреин. Виждал съм какво е; Аз самият съм от еврейски произход и следователно мога да бъда изцяло в подкрепа на идеята, че евреите, след всичко, което са изстрадали, се нуждаят от страна, в която са си у дома.
Стефан Хесел
Не съм обиден от милиарди християни, мюсюлмани и евреи, които вярват, че има Бог и се молят на това несъществуващо божество редовно.
Тарик Али
Слънцето започна да залязва зад Витлеем и лъчите се пробиваха през някои бели и сиви облаци. Имаше лек и красив хлад от есенния въздух. Благодарих за този прекрасен ден и за това, че слънцето не различава палестинец от израелец, християнин от мюсюлманин или евреин, и азиатец от американец или африканец, и се запитах: Ако слънцето грее над всички нас като един, колко повече Създателят на слънцето ни вижда и обича всички като един?
Тед Декър
Ако цели клонове на евреите трябва да бъдат унищожени, струва си, стига да се създаде еврейска държава в Палестина.
Теодор Херцел
Евреите, които го искат, ще постигнат своята държава. Най-после ще живеем като свободни хора на собствената си земя и ще умрем мирно в собствените си домове. Светът ще бъде освободен от нашата свобода, обогатен от нашето богатство, възвеличен от нашето величие. И каквото и да опитаме там за наша собствена полза, ще се отрази мощно и благотворно за доброто на цялото човечество.
Теодор Херцел
Еврейският въпрос съществува навсякъде, където живеят евреите, колкото и малко да са те. Където не съществува, се внася от евреи имигранти. Ние естествено отиваме там, където не сме преследвани, и все пак преследването е резултат от нашата поява...Чрез преследване не можем да бъдем унищожени... силните евреи се обръщат гордо към своята раса, когато преследването избухне. Цели клонове на юдаизма могат да изчезнат, да се отцепят; дървото живее.
Теодор Херцел
Еврейската съпротива във Варшава се свеждаше не само до достойнството на евреите, но и до достойнството на човечеството като такова, включително това на поляците, британците, американците, съветите: на всеки, който можеше да направи повече и вместо това да направи по-малко.
Тимъти Снайдър
Евреинът е това, което сме направили от него.
Томас Маколей
За британците след 1857 г. индийският мюсюлманин се превърна в почти нечовешко същество, което трябваше да бъде класифицирано в безсрамно расистката имперска литература заедно с други презирани и подчинени екземпляри, като ирландските католици или "скитащия евреин".
Уилям Далримпъл
В случая с Хитлер и неговите съучастници обаче евреите не само въплъщават болшевизма в техните очи, но и бездържавен капитализъм. Това позволява на нацистите магически да се обединят в една и съща омраза един-единствен народ, който вероятно е въплътил две противоречиви идеи и социални режими.
Франсоа Фюре
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща