Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евреин" - страница 3
Понякога правя четения и хората не могат да спрат да се смеят, но чета за доста трагични неща. Мисля, че съветският хумор е отчаян хумор, доста типичен за много различни нации, за евреите, украинците и, разбира се, руснаците. Това е отчаяние - просто продължете да се смеете, докато не умрете.
Алина Бронски
Когато пораснах, си мислех, че съм евреин. Сега не се смятам за евреин. Смятам се за кабалист.
Йехуда Бърт
За мен идеята, че палестинците всъщност са евреи, е доста откровителна и много радикална и възможен мост, който е бил пренебрегнат, мисля, в целия този спор и има достатъчно доказателства в подкрепа на това.
Лорънс Райт
Европейците са създали мита за масовите убийства на евреи и са поставили този мит над Бога, над религията и пророците. Ако някой в техните страни постави Бога под въпрос, нищо не му казват, затова пък критикува ли някой мита за масовата разправа над евреи, ционистките високоговорители и правителства почват да вопият.
Махмуд Ахмадинежад
Ако е имало холокост, то Европа трябваше да понесе последствията, а не Палестина да плаща неговата цена. Ако не е имало, то тогава евреите трябва да се върнат оттам, от където са дошли.
Махмуд Ахмадинежад
Вие не познавате тези хора! Накрая, евреинът Ротшилд ... това, аз ще Ви кажа, е безподобен скот. Заради спекулации на борсата е готов да погребе цяла Европа, а съм виновен аз?!
Ото фон Бисмарк
Историята, тази героична родина във времето, днес вече не удовлетворява евреите: те са завоювали правото си на родина в пространството.
Франц Кафка
За делата си, християнинът отговаря лично. За всичко, което прави евреинът, отговарят всички евреи.
Ане Франк
Не вярвам нито в миналото съществуване на еврейски народ, прогонен от своята земя, нито в предпоставката, че евреите първоначално са произлезли от древната земя на Юдея.
Шломо Занд
По време на Първата световна война, която породи пика на масовия национализъм в Европа, евреите се надигнаха в защита на своите държави и, очевидно, не се поколебаха да убият еврейските войници, които бяха от другата страна на фронта.
Шломо Занд
При всички останали има националност, при ирландците и евреите психози.
Брендън Биън
Добре, нека си признаем, ние евреите убихме Христос - но това беше само за три дни.
Лени Брус
Евреите извън Израел живеят в постоянно противоречие. Мисля, че трябва да се приберат.
А. Б. Йехошуа
Йерусалим не принадлежи само на израелци и палестинци, мюсюлмани и евреи, но и на света.
А. Б. Йехошуа
Признавам, мисля, че е неморално евреите да живеят в диаспората.
А. Б. Йехошуа
Болестта на евреите е, че те не виждат територия като част от своята идентичност.
А. Б. Йехошуа
В градове и села в цяла Украйна няколко хиляди евреи бяха убити от антиболшевишки бели, чийто исторически антисемитизъм, съчетан с нова омраза към известното еврейско присъствие сред болшевишкото ръководство, поднови насилствените погроми от десетилетие и половин по-рано.
Мартин Гилбърт
Писмата на Андре Асиман отразява широко разпространената загриженост, че въпреки че първото десетилетие на 21-ви век приключва с търсене на помирение и разбирателство между християнските и мюсюлманските общества, евреите, които са живели в мюсюлманските земи, няма да бъдат запомнени, нито техните надеждите за утвърдена справедливост.
Мартин Гилбърт
Евреинът не се кланя пред никой човек, а само пред Бог.
Менахем Бегин
Вече не можеше да се смее или да плаче, да лъже себе си или да се изправи пред истината, да падне напълно или да се изправи, да остане или да си отиде, да се чувства евреин или германец, да живее или да умре.
Ангелика Шробсдорф
Коледа никога нямаше да ни улови, ако беше наречена Празнувай рождения ден на малък евреин.
Анди Боровиц
Севиля, от друга страна, продължи да разказва на емоционалния Франсиско историята на испанските евреи. Суровите християнски кралства в Северна Испания решиха да облагодетелстват евреите, когато мюсюлманските държави на юг започнаха да ги преследват. Посрещането обаче не доведе до образуването на сърдечна връзка между Църквата и синагогата. Църквата все още трябваше да се консолидира и присъствието на тези, които бяха избраният народ, постави под въпрос стабилността на някои традиции.
Маркос Агинис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща