Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евреин" - страница 2
Евреинът никога няма да повярва в божествеността на друг евреин.
Хайнрих Хайне
Който не знае идиш, не е истински евреин.
Голда Меир
Сред евреите е имало само три оригинални личности: Христос, Спиноза и аз.
Гъртруд Стайн
Въпросът за границите е основен въпрос за еврейския народ, защото евреите са големите експерти за преминаване на границите. Те имат чувство за идентичност в себе си, което не им позволява да преминат границите с други хора.
А. Б. Йехошуа
Евреите управляват всички банки. Е, ние го правим. Евреите управляват медиите. Е, ние го правим. Знаеш ли, имам предвид, че са прави за всички тези неща.
Майло Янопулос
Лично аз съм повече от всякога съм склонна да вярвам, че Протоколи на Ционските мъдреци са истински. Без тях не виждам как човек би могъл да обясни нещата, които се случват днес. Повече от всякога мисля, че евреите са в дъното на всичките ни проблеми.
Неста Х. Уебстър
Еврейската концепция за евреите като избрания народ, който в крайна сметка трябва да управлява света, действително формира основата на равинския юдаизъм... Еврейската религия сега заема позицията си по-скоро на Талмуда, отколкото на Библията.
Неста Х. Уебстър
Аз съм евреин. Мисля за себе си първо като евреин и второ като англичанин.
Патрик Марбър
Евреи, чернокожи - всички хора, които са мразени или са страдали, било като индивиди, или като народ - използват хумор. Това е умение за оцеляване.
Сара Силвърман
Но ние искаме да дадем на евреите Родина. Не като ги измъквате безмилостно от поддържащата ги почва, а по-скоро като ги отстранявате внимателно, корените и всичко останало, на по-добър терен.
Теодор Херцел
Вярата и разумът не са, както изглежда, че мнозина спорят днес, взаимно изключващи се. Никога не са били. Писмото до евреите в Новия завет определя вярата като "същността на нещата, на които се надяваме, доказателство за невижданите неща".
Франсис Колинс
Тъжният и ужасен извод е, че никой не се интересува от убийството на евреи... Това е еврейският урок на Холокоста и това е урокът, който Аушвиц ни научи.
Ариел Шарон
Ако трябва да посъветвам нашите братя във Франция, ще им кажа едно нещо - да се преместят в Израел възможно най-рано. Казвам това на евреите по целия свят, но там мисля, че е задължително и те трябва да се преместят незабавно.
Ариел Шарон
Аз на първо място съм евреин. И това е най-важното за мен.
Ариел Шарон
Като евреин, моята историческа отговорност е да защитавам еврейския народ. Чувствам тази отговорност за оцеляването на еврейския народ. Няма да приемем решение на никой друг относно сигурността на държавата Израел. Това е нашата роля и само нашата роля.
Ариел Шарон
Трябва да се помни, че евреите имат една малка страна, единственото място, където имат правото и способността да се защитават сами. И наш дълг и моя отговорност е да видим, че никога няма да направим компромис по този въпрос.
Ариел Шарон
Чуковски заяви неопровержимия факт, че евреите, аскетични в руската грациозна литература, не й дадоха нищо ценно...
Владимир Жаботински
Откривам, че евреите все още не са дали нищо на руската литература, но не знам дали ще дадат много в бъдеще...
Владимир Жаботински
Изглежда обаче, че в исторически план вече сме достигнали позиция, при която евреите не могат легитимно да се разбират винаги и само като предполагаеми жертви.
Джудит Бътлър
Днес в Русия говорят за генетичния фонд на руската нация, че революцията е струвала на руския народ 60 милиона човешки живота, че съветската власт е била пряк геноцид на руския народ, неговото избиване. И това е поне 10 пъти по-високо от митичния еврейски холокост, за който евреите крещят истерично от 50 години... Но нито един евреин няма да произнесе факта, че евреите са унищожили 60 милиона от най-добрите руски хора...
Григорий Климов
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Евреите са особен народ: нещата, разрешени на други народи, са забранени за евреите.
Ерик Хофер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща