Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евреин"
Какво общо имам с евреите ли? Аз едва ли имам нещо общо със самия себе си.
Франц Кафка
Мирът в Близкият Изток ще настъпи тогава, когато арабите заобичат децата си по-силно, отколкото мразят евреите.
Голда Меир
Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите - че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците - за евреин.
Алберт Айнщайн
Ако живеете в Ню Йорк, дори да сте католик, вие сте евреин.
Лени Брус
Копнежът да бъде един и единствен народ е накарал древните евреи да измислят единствен Бог, чийто един и единствен народ да бъдат.
Ерик Хофер
Да си евреин е съдба.
Вики Баум
Две деца от един и същ жесток родител се гледат едно друго и виждат едно в друго образа на жестокия родител или на доскорошния си потисник. В много отношения такъв е случаят между евреи и араби: това е конфликт между две жертви.
Амос Оз
Песимизмът е разкош, който евреите не могат да си позволят.
Голда Меир
Аз не съм евреин, аз съм интернационалист.
Лев Троцки
Ключът към разпознаването кой беше Исус е да разпознаем тази основна истина: Той беше евреин.
Реза Аслан
Ако всеки един евреин, роден където и да е по света, има право да стане израелски гражданин, тогава всички палестинци, които бяха изгонени от Палестина от ционисткото правителство, трябва да имат същото право, много просто.
Тарик Али
Земята, която Обществото на евреите ще осигури от международното право, естествено трябва да бъде частна собственост.
Теодор Херцел
Но аз съм убеден, че онези евреи, които днес стоят настрана със злобна усмивка и с ръце в джобовете на панталона си, също ще искат да живеят в нашия красив дом.
Теодор Херцел
Ако някой мисли, че евреите могат да крадат в земята на бащите си, той заблуждава или себе си, или другите. Никъде идването на евреи не се забелязва толкова бързо, както в историческия дом на евреите, поради самата причина, че това е историческият дом.
Теодор Херцел
Всъщност евреите отдавна са били най-гениалните предприемачи. Беше само нашето собствено бъдеще, което никога не сме изграждали на бизнес основа.
Теодор Херцел
Икономическото бедствие, политическият натиск и социалното злословие вече ни прогонват от домовете и гробовете ни. Евреите вече постоянно се местят от място на място.
Теодор Херцел
Всеки, който приема католическата си вяра сериозно, застава редом с евреите във взаимен, смъртен конфликт с Хитлер.
Виктор Клемперер
Евреите може да се превърнат в динамит, който ще взриви Британската империя.
Владимир Жаботински
Евреите останаха един от последните стълбове на империята и понякога дори бяха обвинявани в шпионаж за Наполеон. Всъщност някои от тях покриват безразборното бягство на императора и неговите войски, отстъпващи от Русия.
Жак Атали
Не съществуват проблеми на чернокожите, поляците, евреите, гърците или жените. Съществуват само общочовешки проблеми.
Жак Фреско
Съжалявам, но не съм нито гей, нито евреин и затова нямам специална група от заинтересовани журналисти, които да ме подкрепят.
Винсънт Гало
Евреите са виновни за всички войни по света.
Мел Гибсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща