Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вестник" - страница 5
Шахът не толерира несъгласие и репресира опозиционни вестници, политически партии, профсъюзи и граждански групи. В резултат на това единственото място, където иранските дисиденти можеха да намерят дом, беше в джамии и религиозни училища.
Стивън Кинзър
Започнах блога си през 2002 г. Това беше преди Майспейс, преди Фейсбук. Това беше преди вестниците да разберат, че фалират. Това беше тогава, когато никой не вярваше на интернет писателите.
Такър Макс
Работейки във вестници, вие пишете до определена дължина, често много кратки статии; склонни сте да търсите лесни форми на хумор - жените не могат да шофират, такива неща. Това е горе-долу нивото на много вестникарски хумор. Това се превръща във форма на мързел.
Том Улф
Вестникът всъщност е много лош за стила на прозата. Ето защо гравитирах към игрални истории, където получавате малко повече свобода на действие в стила на писане.
Том Улф
Аз не чета вестници; Аз не чета този боклук.
Трейси Морган
Арабският свят е пълен с корупция, както по време на диктатури, така и по време на анархия. Тази корупция не е само в политиката и икономиката, но и в сферата на творческата дейност. Има елит, който контролира фестивалите, вестниците и ревютата. Те са просто корумпирана клика без интерес към творчеството.
Хасан Бласим
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
Когато разказите ми бяха преведени на други езици и получиха добри отзиви в международната преса и спечелиха награди, някои арабски фестивали и вестници започнаха да се интересуват от това, което създадох. Този внезапен арабски интерес е форма на лицемерие и глупост.
Хасан Бласим
Това, което вълнува в самотата, е вътрешният глас, който ви казва, че трябва да се съчетаете с някого, че самотата е грешка. Вътрешният глас не се интересува кого намирате. Просто продължава да ви досажда, измъчва ви - ако случайно сте аз - първо с кралиците на завръщане у дома, след това със съседските момичета и накрая с всеки, който може да се радва да ви види от време на време на масата за вечеря и понякога в леглото . Вдигаш поглед от четенето на вестника и разбираш, че никой не те обича и никой не гори за теб.
Чарлз Бакстър
Вестниците винаги възбуждат любопитството - и никога не го оправдават.
Чарлз Лем
За съжаление положението на правата на човека в Иран не се подобрява. Някои от вестниците бяха затворени и правителството не се опита да отвори отново вестниците, които бяха затворени преди. И законите са толкова лоши, колкото и преди.
Ширин Ебади
Разделът за метрото във вестника всеки ден е пълен с неща, които мога да използвам. Това е най-голямото вдъхновение за мен, защото е пълно с финали. Ето къде се появяват краищата на историите.
Брайън Азарело
- И какво да правя. Америка е люлката на световната революция - сексуална и престъпна. Вестниците трябва да се четат...
Владимир Количев
Утринното четене на вестник - своего рода реалистична утринна молитва.
Георг Хегел
Любовта стана похвално надеждна - любовта беше яйца, любовта беше шунка, любовта беше сутрешният вестник.
Греъм Мур
Повечето от нас не осъзнават, че голяма част от това, което четем във вестниците или виждаме по телевизията, първо се филтрира от компании за изследване на общественото мнение.
Даниел Естулин
Само защото нещо се отпечатва - било то върху визитна картичка или във вестник или в книга - то не става истина.
Даниъл Хандлър
Спрях да чета вестници, списания и съвременни книги; Изключих и телевизора и радиото - и не съжалявах нито за минута.
Джак Фини
Най-важните вестници в тази държава трябва да съществуват. Нашата демокрация се нуждае от тях. Животът, какъвто го познаваме, би бил немислим без тях.
Джейкъб Уайсбърг
Историите от книгите не могат да се сравнят с вестникарските истории. Историите от вестниците са като уловена риба, достойна за внимание само до тогава, докато останат свежи, тоест съвсем за кратко.
Джон Конъли
Най-приятно е да отворите вестник и там да не намерите нито една дума за себе си.
Джордж Харисън
Успях да изуча 50 години теория на лидерство и практикум в магистърската си програма в Сетон Хол и това осигури гръбнака на знанията, които използваме всеки ден. Бакалавърската ми работа беше в журналистиката, а ранната ми работа като репортер на вестник ме научи как да изследвам, пиша и пренаписвам.
Ейдриън Гостик
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща