Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вестник"
Човек, който не чете нищо, е по-образован от онзи, който чете само вестници.
Томас Джеферсън
Как се управлява светът и се разпалват войните? Дипломатите лъжат журналистите и вярват на лъжите си, когато ги четат във вестниците.
Карл Краус
Честността за вестниците - това което е добродетелта за жените; но вестника винаги може да напечата опровержение.
Адлай Стивънсън II
Добър вестник, предполагам, е нация, която говори на себе си.
Артър Милър
Вярвам само на това, което прочетох във вестника.
Уил Роджърс
Опитът да определите какво се случва в света, като четете вестници, е като да се опитвате да кажете времето, като гледате втората ръка часовник.
Бен Хеч
Станах журналист, защото не исках да разчитам на вестниците за информация.
Кристофър Хитчънс
За да се влеете в тълпата, съвсем не е задължително да излезете на улицата - достатъчно е да стоите у дома, да разтворите вестник или да включите телевизор.
Уистън Хю Одън
Не мога да разбера как човек на честта може да вземе вестник в ръцете си, без трепет от отвращение.
Шарл Бодлер
Цяла седмица без нито една световна катастрофа? За какво си купувам вестници?
Карел Чапек
Мисля, че разбирам какво е военна слава – да бъдеш убит на бойното поле и да напишат името ти грешно във вестника.
Уилям Шърман
Далеч повече мисъл и грижа влизат в състава на която и да е видна реклама във вестник или списание, отколкото да влязат в писането на техните функции и редакции.
Маршал Маклуън
Хората всъщност не четат вестници - влизат в тях всяка сутрин като гореща баня.
Маршал Маклуън
Ако се налага да избирам: да има правителство без вестник или вестник без правителство, аз без да мисля ще избера второто.
Томас Джеферсън
Вестниците са секундите стрелки на историята.
Артур Шопенхауер
Няма да кажа, че вестниците ме цитират погрешно, но понякога се чудя къде би било християнството днес, ако някои от тези репортери бяха Матей, Марк, Лука и Йоан.
Бари Голдуотър
Ако информацията е вярна, ако може да бъде проверена и ако е наистина важна, вестникът трябва да бъде готов да поеме риска, свързан с използването на неидентифицирани източници.
Боб Удуърд
В нашия район на киноиндустрията никого не са възприемали за недосегаем. Пича, който е живял през дом от нас и излизал по халат с вестник е бил Джордж Лукас.
Дейвид Финчър
Вестникът е печатен орган, който не прави разлика между падането с велосипед и загиването на цивилизацията.
Джордж Бърнард Шоу
Хората са като вестниците: за лошото разказват дълго и с всички подробности, а за доброто въобще не споменават.
Мориц Готлиб Сафир
Пресата атакува хората, за да продават повече вестници, без да се замислят, но когато станеш известен, трябва да търпиш такива неща.
Роберто Кавали
Онези вестници на нацията, които най-силно викаха диктатура срещу мен, щяха да бъдат първите, които оправдаха наченките на диктатурата от някой друг.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща