Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раса" - страница 2
Благодарение на възпитанието в далечно бъдеще несъвършеното човечество ще се превърне в нова раса хора - толкова могъщо е възпитанието.
Робърт Оуен
Нека ви кажа, че аз и моят приятел не правим разлика между хората. Не питаме от каква раса или от каква религия е. Той трябва да бъде човешко същество. Това е всичко, което е важно за нас.
Теодор Херцел
Фактът, че комунизмът и фашизмът възлагат противоречиви роли на историята и разума - еманципацията на пролетариата срещу господството на арийската раса - нямаше голямо значение.
Франсоа Фюре
Най-красивите хора са тези, които не приличат на една раса или дори на един пол.
Франческа Лия Блок
От голямата власт на Хитлер над масите се заключава, че германците са необичайно податлива на внушения раса. Но във всички страни и по всяко време хората са се поддавали на внушаващите сили на необичайни личности, дори ако притежаващите тези сили не винаги са били добри хора в християнския смисъл.
Хайнц Гудериан
Аз съм в достатъчна степен мистик, че да повярвам, че някакви свръхсъщества направляват раса, съществуващи в тази част от космоса, към едно велико съвършенство.
Хал Клемънт
Здравият разум е преценка без размисъл, споделена от цял клас, цял народ или цялата човешка раса.
Джамбатиста Вико
Аз съм резултат от възпитанието, класа, раса, пол, социални предразсъдъци и икономика. Така че отново съм жертва, резултат.
Джеймс Хилман
В крайна сметка има само една раса - човечеството.
Джордж Мур
Всички се пускат в ефир, независимо от расата.
Кийгън-Майкъл Кий
През 21 век вярвам, че мисията на Организацията на обединените нации ще бъде определена от ново, по-задълбочено осъзнаване на светостта и достойнството на всеки човешки живот, независимо от расата или религията.
Кофи Анан
Най-големият неизпозван резерв от суров материал в историята на нашата игра е черната раса.
Бранч Рики
Ясно е, че никой не знае колко лидерство е пропаднало, неоткрито у жените от всички раси, и сред черните, и сред другите малцинства.
Глория Стейнем
Под нарцисизъм се разбира прекъсването на автентичния интерес към външния свят, но за сметка на интензивната преданост към себе си, към собствената група, клан, религия, нация, раса и други- със серия изопачавания на рационалното мислене. В основата си нуждата от нарцистично удовлетворение произхожда от необходимостта да се компенсира материалната и културна липса.
Ерих Фром
Трябва да инвестирате в света, трябва да прочетете, да посетите художествени галерии, да откриете имената на растенията. Трябва да започнете да обичате света и да знаете за целия гений на човешката раса. Ние сме невероятни хора.
Вивиан Уестууд
Хиляди животни са убивани всеки ден без сянка на разкаяние. Това плаче за отплата върху цялата човешка раса.
Ромен Ролан
Инструменти за изтезания... Как може да се счита за интелигентна расата, която ги е създала?
Майкъл Муркок
Човешката раса трябва просто да се забави и да помисли какво прави.
Майкъл Палин
Разбира се, има хора, които мислят за "рая" като за нещо като мечта за задгробен живот, за да направят мисълта за смъртта по-малко ужасна. Без съмнение това е проблем, стар колкото човешката раса.
Н. Т. Райт
Не би могло да има гаранция на свободен пазар, че интересите на расата или държавата, както Хитлер ги е определил, ще имат приоритет пред интересите на бизнесмени или потребители. След 1933 ролята на държавата в регулирането и насочването на икономическия живот се увеличи рязко, първо, за да насърчи икономическото съживяване, след това да отклони икономическите ресурси към растежа на германската военна мощ... [което] доведе, по непланиран, нарастващ начин, до установяването на вид командна икономика.
Ричард Овъри
Шехерезада е преглеждала книгите, летописите и легендите на предшестващите царе, както и историите, примерите и случаите на отминали хора и неща; наистина се казваше, че тя е събрала хиляди книги с истории, свързани с антични раси и заминали владетели. Беше преглеждала произведенията на поетите и ги знаеше наизуст; тя беше изучавала философия и науки, изкуства и постижения; и тя беше приятна и учтива, мъдра и остроумна, добре начетена и добре възпитана.
Ричард Франсис Бъртън
Знанието има смисъл само ако е отразено в действие. Човешката раса е открила по трудния начин, че ние сме това, което правим, а не само това, което мислим. Това важи за деца и възрастни - за училищни стаи и нации.
Робърт Фулам
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща