Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раса"
Идентичността на хората като индийци, като азиатци или като членове на човешката раса сякаш отстъпва - съвсем внезапно - на сектантска идентификация с индуистки, мюсюлмански или сикхистки общности.
Амартя Сен
Перспективите на човешката раса за оцеляване бяха значително по-добри, когато бяхме беззащитни срещу тигрите, отколкото днес, когато станахме беззащитни срещу себе си.
Арнолд Джозеф Тойнби
Мускулестият, атлетичен тип не е представител на човешката раса, която е различна във физиката си.
Вивиан Уестууд
Чувствам се виновен, че съм член на човешката раса.
Джак Керуак
Вечната склонност на расата на човека да се увеличава отвъд средствата за съществуване е един от общите закони на оживената природа, който не можем да имаме причина да очакваме да се промени.
Томас Малтус
Аз съм черен американец. Гордея се със своята раса. Гордея се с това кой съм.
Майкъл Джексън
Всеки път щом видя възрастен на велосипед, спирам да съм отчаян за бъдещето на човешката раса.
Хърбърт Уелс
Във всяко състезание, където се съревновава човешката раса и изтощените природни ресурси, времето играе против нас.
Олдъс Хъксли
Не мога да събудя голям интерес към която и да е силно цивилизована раса, страна или епоха, включително тази.
Робърт Хауърд
Част от златото, притежавано от римляните, несъмнено е смесено с това, което сега притежаваме; и някаква малка част от него ще бъде предавана, докато съществува човешката раса.
Уилям Стенли Джевънс
Ислямът не е раса... Ислямът е просто набор от вярвания и не е "ислямофобски" да се каже, че ислямът е несъвместим с либералната демокрация.
Аян Хирси Али
Тогава човешката раса ще стане едно семейство, а светът ще бъде жилището на Рационалните хора.
Адам Вайсхаут
Вместо да се опитват да възпитават човешката раса, те трябва да имитират педагозите от ХVІІ и ХVІІІ век, които са концентрирали усилията си върху образованието на един-единствен човек.
Георг Брандес
Краткият ми престой в болницата вече ме убеди, че медицинската професия отваря вратата за всеки, който държи на враждебността към човешката раса.
Дж. Г. Балард
Всеки път, когато провъзгласяваме уникалността на една религия, истина, лидер, нация, раса, част или свята кауза, ние също обявяваме собствената си уникалност.
Ерик Хофер
Основното препятствие пред напредъка на човешката раса е... човешката раса.
Дон Маркис
Олимпийският дух не е собственост нито на една раса, нито на една епоха.
Пиер дьо Кубертен
Тримата най-харизматични лидери през този век причиниха повече страдания на човешката раса от почти всяко трио в историята: Хитлер, Сталин и Мао. Това, което има значение, не е харизмата на лидера. Това, което има значение, е мисията на лидера.
Питър Дракър
В крайна сметка има само една раса: човечество.
Джордж Едуард Мур
От най-ранни времена именно като експлоататор евреинът е бил известен сред своите събратя от всички раси и вероизповедания. Нещо повече, той упорито се показваше неблагодарен... Евреите винаги са формирали бунтовнически елемент във всяка държава.
Неста Х. Уебстър
Правилно казано, историята не е нищо друго освен престъпления и нещастия на човешката раса.
Пиер Бейл
Пътешествениците, както и поетите, са предимно гневна раса: изпадайки в ежедневен пристъп на страст, доказах на губернатора и сина му, които бяха изобилни във вниманието си, че говоря сериозно.
Ричард Франсис Бъртън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща