Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Осъзнаване" - страница 7
На жената е необходим период от девет месеца, за да се роди нов живот. И на човешката душа е необходим определeн период, определени болести и изпитания, за да се роди разбиране на волята Божия, осъзнаването и.
Тихон Шевкунов
Това е писателят, заради когото реших да стана писател. Целият съм джеклондоновски дух! Имам и малка драга за промиване на злато, толкова ме е впечатлил той, още когато съм бил дете. И се замислям какво ли впечатлява по подобен начин нашите деца днес?! Какво ще успее да ги жигоса в сърцата?! Отговарям си, че важното в случая е да имат трептящи сърца за жигосване. Пък вярвам с цялото си мое сърце, че децата ни ще са по-умни от нас, по-хора от нас и ще се справят по-добре в осъзнаването на отговорностите на нашия вид към дара на Живота.
Петър Делчев
Всеобщата история е прогрес в осъзнаването на свободата.
Фридрих Енгелс
У слабите души възможността да причинят болка води до толкова по-голям пристъп на гняв, колкото по-тягостно е осъзнаването за собствената слабост. Затова и жените са по-гневливи от мъжете, болните – от здравите, старите – от младите, бедстващите – от благоденстващите.
Плутарх
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща