Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сравнение" - страница 5
Във всяка историческа епоха числото на жертвите на грабителите, разбойниците, насилниците, бандитите и всички останали престъпници е пренебрежимо малко в сравнение с огромните маси на тези, които с радост са убили в името на истинската вяра, световната справедливост или правилната идеология.
Артур Кьостлер
Какво е пистолет в сравнение с ръка, блокираща паричния поток?
Ханс Магнус Енцесбергер
Една хипотеза е нещо, което изглежда така, сякаш може да е вярно и да е вярно и което е в състояние да се потвърди или опровергае в сравнение с факти.
Чарлс Пърс
Какво означава моето небитие в сравнение със сковаността която ви очаква?
Артюр Рембо
еволюцията ме научи да не се утешавам от нещастията на други хора, да не се чувствам благодарна, защото толкова много други са страдали повече. Болката и загубата, като любовта и радостта, са уникални и лични; те не могат да бъдат модифицирани в сравнение с други.
Азар Нафизи
Цената, която плащаме за обучение е нищожна в сравнение с цената, която плащаме за собственото си невежество.
Бодо Шефер
Толкова много вреди идва на този свят, когато се каже грешно нещо. Но това не е нищо в сравнение с болката от неизказаното.
Брад Мелцър
Предателството на демоните не е нищо в сравнение с предателството на ангел.
Брена Йованоф
Разграничението между религиозните и светските ордени е основен аспект на християнството. Това разграничение е нововъведение в сравнение с исляма и юдаизма и е предимство, което е помогнало да се оформи Европа.
Валтер Каспер
Дишането и използването на студ, чрез студени душове и преживявания, повишава производителността в сравнение с всичко, което би било възможно, ако човекът не беше направил това.
Уим Хоф
Запознайте се с други светове, ако не и само за сравнение.
Вислава Шимборска
Художникът, в сравнение с тълпата, е човек, който по-добре от всички вижда и може да предаде на другите това, което вижда.
Всеволод Гаршин
Съзнателният живот на ума е маловажен в сравнение с неговия несъзнателен живот.
Гюстав Льобон
Написал съм нещо като 17 романа, което не е лошо, предполагам, но баща ми е написал 120 книги, майка ми 40. За сравнение съм мързелива.
Дебора Могак
Човешкият мозък е изложен на особено висок риск от увреждане от свободните радикали поради високата си степен на метаболизъм в сравнение с други тъкани, като същевременно липсват нивата на антиоксидантна защита, открити другаде в тялото.
Дейвид Пърлмътър
Простите факти от живота в Чад - какво е необходимо, за да оцелеем в такъв вид климат с нищо, освен хижа и някои животни - ме зашеметиха. И това ме накара да разбера, може би за първи път, колко лесен беше животът ми в сравнение с живота на хората в по-малко привилегированите общества.
Алекс Хонълд
Индия... Тя потъва в душата. Всички други места изглеждат скучни в сравнение с нея.
Джанет Маклауд Тротър
Основана в бунт срещу колониалната тирания, страната ни е естествено подозрителна към намеса на правителството, намеса и подслушване. За сравнение, европейските системи израстват от традицията на държавата да предоставя социални помощи за работниците, която се простира още до Бисмарк и Германия през 1880-те.
Джейкъб Уайсбърг
Сравнението е смъртта на радостта.
Джени Лоусън
Но повярвайте ми, това чувство е нищо в сравнение с това, което изпитвате, когато всъщност помагате на някой, който не е смятал, че някой някога ще го направи.
Джесика Броуди
Те също получиха много по-малко агресивни грижи в края на живота си, с по-малко кръгове химиотерапия и по-дълъг престой в хоспис. Но изследователите бяха изненадани да открият нещо друго. Групата с палиативни грижи оцелява средно 11,6 месеца, в сравнение с 8,9 месеца за контролната група.
Джо Марчант
Въпреки че ги тъпчем в класни стаи и кабини от десетилетия, мозъкът ни всъщност е построен, за да оцелее в джунгли и пасища. Цял живот упражнение може да доведе до понякога удивително повишаване на когнитивните показатели в сравнение с тези, които са заседнали.
Джон Медина
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща