Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сравнение" - страница 4
Няма истинско разбиране без определен диапазон на сравнение.
Марк Блок
Невероятно, човешкият мозък извършва всичките си мега-изчисления с приблизително 20 вата мощност, което е еквивалент на много слаба крушка. За сравнение, суперкомпютър, способен на подобна скорост на изчисление, изисква 200 000 вата – с други думи, той е 10 000 пъти по-малко енергийно ефективен от човешкия мозък. Въпреки ефективността на човешкия мозък обаче, той е изключително гладен за енергия в сравнение с всички останали тъкани. Въпреки че представлява само 2 до 3 процента от масата на възрастен, той консумира около 20 процента от кислорода на тялото.
Маркъс Чоун
Да убедиш някого да повярва на нещо, което по своята същност е невероятно, често означаваше да накараш този човек да направи бързо и лесно сравнение с нещо, което вече знае.
Матю Райли
Запомнете, болката от отхвърлянето не е нищо в сравнение с болката от съжалението.
Матю Хъси
Не знам нищо за нищо. Единствената разлика между тогава и сега е следната: може да знам повече, отколкото преди, но мъдростта ми бледнее в сравнение с това, което тепърва ще науча.
Меган Макафърти
Израснах доста беден - не беден в сравнение с хора в Индия или Африка, които наистина са бедни, но достатъчно беден, така че тревогата за парите наистина се поставяше много в живота ми.
Ангъс Дийтън
Светът има само една граница. Нарича се човечество. Разликите между нас са малки в сравнение с нашето споделено човечество. Поставете хората на първо място.
Надия Мурад
Любовта, помисли си той, докато я държеше за сърцето си, беше агония отвъд сравнение.
Налини Синг
Любовта беше агония отвъд сравнението.
Налини Синг
Виждате ли, наистина е доста просто. Сравнението е просто начин на сравнение, използващ "като" и "подобно", за да разкрием скрития характер или същност на всичко, което искаме да опишем, и чрез използването на фантазия, асоциация, контраст, разширение или въображение, за да разширим нашето разбиране или възприемане на човешкия опит и наблюдение.
Нортън Джъстър
Повярвайте ми, дори и най-блестящата измислица е нищо в сравнение с това безименно творчество, което наричаме народно.
Павел Бажов
...тук нямаше нищо, което да ми напомня за миналото или за онези, които обичах - това беше цялата разлика. Фактът, че местата пазят вашата история, че всеки път, когато се върнете, я препрочитате. В живота човек има само една такава планина, в сравнение с нея всички останали изглеждат по-малки, дори върховете на Хималаите.
Паоло Кониети
Защо древните риши са избрали кравата за апотеоз, за мен е очевидно. Кравата в Индия беше най-доброто сравнение; тя беше дарител на изобилие. Тя не само даваше мляко, но и направи възможно земеделието. Кравата е стихотворение за съжаление; чете се съжаление в нежното животно. Тя е втората майка на милиони хора. Защитата на кравата означава защита на цялото тъпо Божие творение.
Парамаханса Йогананда
Семейството е най-голямата агенция за благоденствие в света и най-успешната. Това, което федералното правителство е направило по отношение на социалните грижи, е малко и незначително в сравнение с това, което семействата в Америка правят ежедневно, като се грижат за своите, облекчават семейните страдания, осигуряват медицински грижи и образование един за друг и т.н. Никое гражданско правителство не би могло да започне да финансира това, което семействата подписват ежедневно. Програмата за благосъстояние на семейството, въпреки всичките й провали от време на време, е пропорционално най-успешната операция в света с несравнима разлика.
Раусас Дж. Ръшдуни
Господарят Хамид рядко изпускаше нервите си. Както каза Самад, в сравнение с него дори Буда беше жалък холерик.
Рафик Шами
Историята на Рим е велика, но тя е нищо в сравнение с историята на Гърция.
Рик Риърдън
В живота на всеки човек има неща, които той не е в състояние да оцени обективно, тъй като те са дадени само веднъж и самият факт на сравнение е невъзможен.
Андрей Макаревич
Осъзнах, че пристрастията към социалните сравнения са се появили - тоест тенденцията да отказваш помощ на хора, които могат да те надминат, дори ако изглеждаш като глупак в дългосрочен план.
Ролф Добели
Съседите са далеч по-добри акустични анализатори за определяне на качеството на живота им в сравнение с всеки акустичен инструмент, оставен без надзор от експерт.
Стивън Амброуз
В сравнение с отприщените сили на война и вяра, Везувий беше по-благосклонен към наследството на древността.
Стивън Грийнблат
Най-отвратителното нещо, когато загубиш дете, е да продължиш да живееш всеки ден. Всичко друго е просто боклук в сравнение с това.
Стюарт Макбрайд
Така че, доктор Корс, ще кажете, че болката е много по-лошо зло в сравнение със сърбежа?
Уолтър Милър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща