Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сравнение" - страница 3
Либералният капитализъм не е съвършен, но в сравнение с другите "изми" той е далеч по-добър.
Аян Хирси Али
Идвам от свят, в който думата "травма" не съществува, защото сме твърде бедни. Нямах лесен живот в сравнение със средния европеец. Но в сравнение със средностатистическия африканец не беше толкова лошо.
Аян Хирси Али
Винаги съм смятал, че да казваш истината на други хора е трудно, но може би това е щракване в сравнение с това да кажеш истината на себе си. Понякога просто отказвахме да знаем какво знаем.
Деб Калети
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Всяко друго разглеждане и план и акцент е второстепенно в сравнение с владението на силите на молитвата.
Джон Мот
Все още съм хакер. Сега ми плащат за това. Никога не съм получавал никаква парична печалба от хакването, което направих преди. Основната разлика в това, което правя сега, в сравнение с това, което направих тогава, е, че сега го правя с разрешение.
Кевин Митник
Ниските разходи в сравнение с конкурентите се превръщат в тема, минаваща през цялата стратегия, въпреки че качеството, обслужването и други области не могат да бъдат пренебрегнати.
Майкъл Портър
Нашите собствени нещастия винаги ни изглеждат изклчителни и неподлежащи на сравнение.
Николай Некрасов
... Но като цяло в Русия нуждата все още е доста ниска. В сравнение с други страни производството е, така да се каже, неефективно.
Владимир Путин
Парите са просто боклук в сравнение с истинската любов.
О. Хенри
В сравнение с мъжа жената трябва да бъде двойно по-добра, за да получи двойно по-малко.
Фани Хърст
Нищо не може да бъде по-разрушително за амбицията и страстта към завладяването, отколкото истинската система на астрономията. Какво лошо нещо е дори цялото земно кълбо в сравнение с безкрайната степен на природата!
Бернар дьо Фонтенел
Какво ще остане от подвизите на Александър Македонски, когато в сравнение със законите на Кеплер?
Вилхелм Райх
Хилядолетието в сравнение с вечността е много по-кратък период, отколкото мигане на окото в сравнение с бавно движение на небесни светила, въртящи се в безкрайното пространство.
Данте Алигиери
В сравнение с църквата всички владетели са малки дилетанти.
Елиас Канети
Какво е нашата фантазия в сравнение с фантазията на дете, което мисли да построи железопътна линия от аспержи!
Жул Ренар
Математиката се занимава само с изброяването и сравнението на отношенията.
Карл Фридрих Гаус
Парадокс: в сравнение със самият себе си аз съм нищо.
Карол Ижиковски
Масите никога не въстават сами по себе си и никога не въстават, защото са угнетени. Още повече, че те не осъзнават, че са угнетени, докато не им се даде възможност за сравнение.
Джордж Оруел
Телесните терзания са нищо в сравнение с душевните, които са много по-сложни!
Ан Радклиф
Какво безкрайно количество безполезно спокойствие съдържаше океанът онази сутрин, в сравнение с безпокойството и суматохата на един човек...
Макс Блехер
Всичко е възможно; просто трябва да се надяваме и да мислим за света от човешка гледна точка. Светът е толкова малък в сравнение с Вселената, така че не трябва да се борим за дребни неща.
Манал Ал-Шариф
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща