Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сравнение" - страница 2
Сара: Това не е честно! Джарет: Казваш го толкова често се чудя каква е основата ти за сравнение?
Тери Джоунс
С филма имате много ограничени инструменти за предаване на субективност - глас зад кадър, гледна точка на камерата, добра актьорска игра - но дори и най-добрият актьор в света е груб в сравнение с това, което можете да направите в написан параграф.
Уилям Бойд
Нетолерантността, зачитаща религията на други хора, е самата толерантност в сравнение с нетърпимостта, зачитаща чуждото изкуство.
Уолъс Стивънс
Мисля, че хората са достатъчно умни, за да го решат. Те знаят, когато гледат едно от тези предавания за борби с храна, където журналистите седят наоколо и си крещят и крещят един срещу друг, в сравнение със сериозни репортажи.
Боб Удуърд
Носталгията също е опасна форма за сравнение. Помислете колко често сравняваме живота си със спомен, който носталгията е толкова напълно редактирала, че всъщност никога не е съществувала.
Брене Браун
Осемдесетте години ще изглеждат като разходка в парка в сравнение с новите глобални предизвикателства, където годишното повишаване на производителността от 6% може да не е достатъчно. Необходима е комбинация от софтуер, мозъци и работа, за да се увеличи този процент до 8% или 9%.
Джак Уелч
Любовта е пълното отсъствие на страх. Любовта не задава въпроси. Естественото й състояние е на удължаване и разширяване, а не на сравнение и измерване.
Джералд Джамполски
Може би, всички замисли на дявола са нищо в сравнение с това, което могат да измислят хората.
Джо Хил
Няма нищо по-свято и безкористно от майчината любов; всяка привързаност, всяка любов, всяка страст е или слаба, или користна в сравнение с нея.
Висарион Белински
Моите мечти останаха незначителни в сравнение с реалността, която се случи в моя живот.
Имелда Маркос
Не подценявам комедията в сравнение с драмата. Ни най-малко.
Бен Стилър
В сравнение с човечността, в сравнение с червената кръв на американския народ, имотите трябва да заемат второ място, а не първо.
Удроу Уилсън
В сравнение с него аз съм синеоко бебе с нова дрънкалка.
Реймънд Чандлър
Лошо е да бъдеш звезда в киното. Твоите проблеми изглеждат на хората толкова несъществени в сравнение с техните собствени.
Уинона Райдър
Ролята на Америка в световната икономика неизбежно щеше да намалее; ние сме по-малки в сравнение с Китай, Индия и други нововъзникващи пазари.
Джоузеф Стиглиц
Човешката глава е с приблизителни размери и тегло като печено пиле. Никога досега не съм ималa повод да правя това сравнение, защото никога преди днес не съм виждал глава в тиган.
Мери Роуч
В момента сме в толкова нестабилен политически климат. Мисля, че те не искаха убийците да не успеят поради общественото мнение и политика, в сравнение със собствените си достойнства. Мога да уважавам това.
Нийл Патрик Харис
Успехът не се измерва с това, което правите, в сравнение с това, което правят другите, той се измерва с това, което правите със способността, която Бог ви е дал.
Ники Гамбъл
Индонезийските писатели са толкова назад по отношение на глобалната експозиция в сравнение с филипинските и японските писатели.
Андреа Хирата
Шофирането на сериен автомобил не изисква много умения за управление, поне не в сравнение със състезанията с Гран При, защото пистите са прости овали и почти няма смяна на скоростите. И така, квалификацията се превръща в тест за храброст - за това колко бързо човек е готов да вземе завой.
Том Улф
Мисля, че е възможно до известна степен да се направят тези сравнения. Проблемът е в детайла, с който може да се направи сравнението. Разбира се, първото място за подобно сравнение би било да се поискат показания от различни хора и хората да бъдат докладвани за това, което преживяват.
Антонио Дамазио
Филмът е средство с ясни линии и широки удари - което може да бъде фантастично - но в сравнение с тънкостите и нюансите на романа, той дори не се доближава.
Уилям Бойд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща