Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прозорец" - страница 3
Прекарах цялото това време в изграждането на връзка. Една нощ оставих прозореца отворен и започна да ръждясва.
Дейвид Левитан
Що се отнася до мен самата, аз съм раздробена от големи вълни. Аз съм цветно стъкло от прозорец на църква отдавна разбито. Намирам парчета от себе си навсякъде и се режа да се справям с тях.
Джанет Уинтерсън
Някак тайно се надявах едно от децата ми да излезе и да направи милион долара. Така че като ме настанят в дом, поне ще имам прозорец с гледка.
Джо Байдън
Вярата излиза през прозореца, когато на вратата влиза красота.
Джордж Мур
Ранните впечатления са като проблясъци, видяни през прозореца през нощта, когато е наблизо е паднала мълния.
Е. Ф. Бенсън
Когато надникнеш в прозорците на живота на някой друг, можеше само да предполагаш какво става.
Елин Хилдебранд
Библиотеката не се нуждае от прозорци, Андрю. Имаме книги, които са прозорци в светове, за които дори не сме и мечтали.
Крис Грабенстайн
Докторът казва на пациента: "Съблечете си дрехите и си залепете езика на прозореца." "Защо е това?" - пита пациентът. "Ядосан съм на съседа си."
Хени Янгмен
Мразех снегът, особено когато бях на улицата. Но ако погледнете снега през прозореца на топла стая, тогава ще започнете да го оценявате.
Маржан Сатрапи
За ясното око най-малкият факт е прозорец, през който може да се види безкрайността.
Томас Хъксли
Просто затвори вратата зад себе си, за да можеш отвориш прозорец в бъдеще.
Франсоаз Саган
Най-щастливите хора, които познавам, са хора, които дори не си и помислят да бъдат щастливи. Те просто мислят да бъдат добри съседи, добри хора. И тогава щастието някак се промъква през задния прозорец, докато те са заети да правят добро.
Харолд Кушнер
Ние започваме да разбираме, че в живота има неща, които ни помагат в течение на деня. Все едно, дали разходка в парка, гледка от прозореца или добра вана е нещо. Даже храната, която ви харесва, или приятеля, на когото искате да се обадите. Това помага да решавате всички тези неща в нашата глава.
Ал Пачино
В провинцията прозорецът заменя театъра и разходките.
Гюстав Флобер
Вече имате милион закона за наркотиците, защото шефовете прецениха, че имат повече пари за вкарване на хора в затвора, отколкото да облагат нещо, което всеки може да расте на перваза на прозореца.
Лени Брус
Попитали веднъж един мъдрец: - Защо бедните са по-приветливи и по-щедри от богатите? - Погледни през прозореца, какво виждаш? - Виждам как децата играят на двора. - Сега погледни в огледалото. Какво виждаш там? - Себе си. - Виждаш ли. И прозорецът и огледалото са от стъкло. Но като се добави малко сребро - и вече виждаш само себе си.
Омар Хаям
Сянката на прозореца падна върху него. И той се скри в нея.
Станислав Йежи Лец
Разгледайте всяка повреда, без значение колко малка, като прозорец на системата като цяло.
Майкъл Роберто
Страх може да срещнете при липса на остри ъгли, заключени прозорци в хотелските стаи, брави, пароли, сигурност... приказки (типа сюжетни линии)... всъщност навсякъде.
Мартин Линдстрьом
Основната измама в ерата на интернет е доста лесна за разбиране дори за финансово неграмотните. Сякаш банки като Голдман увиваха панделки около дини, хвърляха ги през прозорците на петдесетия етаж и отваряха телефоните за оферти. В тази игра вие сте били победител само ако сте извадили парите си преди пъпешът да падне на тротоара.
Мат Таиби
Мечтите може да са били картините по стените ми, но съмненията и страховете са решетките на прозорците ми.
Мелани Бенджамин
За да не забравите съня, помнете го веднага щом се събудите. И докато не се сетиш напълно - не гледай през прозореца или огледалото. В противен случай ще забравиш всичко наведнъж. Нито прозореца, нито огледалото - запомни ли?
Мерси Шели
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща