Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прозорец"
Никога не се доверявайте на компютър, който не можете да изхвърлите през прозореца.
Стив Возняк
Любовта отключва врати и отваря прозорци, които ти по-рано даже не си и забелязвал.
Мигнън Маклафлин
Брак - съюз между мъж, който не може да спи при затворен прозорец, и жена, която не може да спи при отворен прозорец.
Джордж Бърнард Шоу
Една от най-трагичните черти, присъщи на хората е, че всички ние сме склонни да отлагаме живота. Мечтаем за някаква вълшебна градина от рози отвъд хоризонта - вместо да се радваме на розите, които цъфтят под прозорците ни.
Дейл Карнеги
Цялата цел на образованието е да превърне огледалата в прозорци.
Сидни Харис
Да се опитваш да предвидиш бъдещето е като да се опитваш да караш по селски път през нощта без светлини, докато гледаш през задния прозорец.
Питър Дракър
В училището, в което учих, веднъж накараха учени да докаже закона за гравитацията и той хвърли учителя през прозореца.
Родни Дейнджърфийлд
Светлината в прозореца може да стане лъч надежда.
Джони Деп
Където и да съм, винаги ще намирам себе си загледана в прозореца, желаейки да бъда някъде другаде.
Анджелина Джоли
Стихове трябва да бъдат написани така, че ако хвърлите стихотворение в прозореца, стъклото ще да се разбие.
Даниил Хармс
Блейк казва, че тялото е затвора на душата освен ако петте сетива не са напълно развити и отворени. Той разглежда сетивата като прозорци на душата. Когато сексът съдържа всичките сетива интензивно, той може да бъде като мистично преживяване.
Джим Морисън
Красива срамежлива жена се спасява, като се държи като кула без прозорци и врати.
Жул Ренар
Излишно е да се казва, че не трябва да имате повече деца, отколкото са прозорците на колата ви.
Ерма Бомбек
Аполон в Делфи, чрез оракулното изказване на своята жрица, обяви Сократ за най-мъдрия от хората. За него се разказва, че той казал с прозорливост и голяма ученост, че човешката гръд трябва да бъде оборудвана с отворени прозорци, така че хората да не могат да държат чувствата си скрити, а да ги оставят отворени за гледката. Ех, дано природата, следвайки идеята му, ги беше построила така разгънати и видими за окото.
Витрувий
Въпреки че видях доста свят, все още обичам да пътувам - просто имам ненаситно любопитство и харесвам да гледам през прозорец.
Майкъл Палин
Ако още един човек ми каже, че това е точно като старите времена, кълна се, че ще скоча през прозореца.
Бъстър Кийтън
Ако той заговори отново, без да знам кой е, ще го изхвърля от прозореца. И няма първо. да го отворя.
Дан Абнет
Тази сутрин забих глава през прозореца и пролетта ме целуна с удар в лицето.
Лангстън Хюз
Атеистът, гледащ от таванския си прозорец, често е по-близо до Бога, отколкото вярващият, хванат в собствения си фалшив образ на Бога.
Мартин Бубер
Всички ние живеем в горяща къща. Не можем да позвъним в пожарната. Няма изход. Можем само да гледаме от прозорец на втория етаж как гори нашия дом.
Тенеси Уилямс
Този, който гледа през отворен прозорец, вижда по-малко неща от този, който гледа през затворен прозорец.
Шарл Бодлер
Сърцето на писателя, сърцето на поета, сърцето на художника, сърцето на музиканта винаги се чупи. Чрез този счупен прозорец виждаме света...
Алис Уокър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща