Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Материал"
Не композирам. Сглобявам материали.
Арън Копланд
Всеки, който стреля с истински пистолет по вас, когато е пиян и ядосан, просто не е материал за съпруг, независимо от вкуса му в литературата.
Джеймс Типтри-младши
Днес е много трудно да се намерят критици или списания, които да публикуват материали, които са наистина независими и написани, без да се притесняват дали да не бъдат отрязани от списъка на някои дистрибутори или да не бъдат поканени или пуснати в прожекции.
Вим Вендерс
Икономическата трудност на съвременния свят не е недостигът на материали, а организацията на техния обмен и разпространение; страдание възниква не от недостиг, а от дислокация и неприспособяване.
Норман Ейнджъл
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
И така, можете да направите стотици и стотици проучвания, показващи общ фактор и стига да ограничавате популациите си, материалите си за тестване и видовете ситуации, които разглеждате, можете да продължите да откривате едно и също грешно нещо отново и отново.
Робърт Дж. Стърнбърг
Американските институционалисти не бяха теоретични, а анти-теоретични... Без теория те нямаха какво да предадат, освен множество описателни материали, които чакат теория или огън.
Роналд Коуз
Изкуството е усъвършенстван и предизвикващ превод на световните материали.
Гуендолин Брукс
Отново влязох в ковачницата си, за да работя и да изкова нещо от благородния материал на миналото.
Жан Фроасар
Може и да съм се провалил в живота, но получих готов материал за работа.
Уилям Сароян
За мен една сграда - ако е красива - е любовта на един човек, той я е направил от любовта си към пространството, материалите, подобни неща.
Марта Греъм
Това е ментален фалшификат за мен самия. Вярвам, че правя ново шоу, така че забравям материала, върху който работя, и измислям свеж материал.
Ерик Богосян
Един ден той каза: За душата има удовлетворение от по-висш тип; материалът изобщо не е необходим. Независимо дали прилагам математиката към няколко буца мръсотия, които ние наричаме планети, или към чисто аритметични задачи, все е едно и също; последните имат само по-висок чар за мен.
Карл Фридрих Гаус
Човекът е материалът, от който можете да направите разкошна рокля или парцал за пода.
Мадона
Взели смелост и гледайки напред от гледна точка на по-висши идеи, родени от умножаването на изкуствата, те изоставили колибите и започнали да строят къщи с основи, с тухлени или каменни стени и покриви от дървен материал и керемиди; след това наблюдението и прилагането ги водят от променливи и неопределени концепции до определени правила за симетрия. Разбирайки, че природата е била щедра в даването на дървен материал и щедра в запасите от строителни материали, те... ги украсяват с лукс.
Витрувий
Всички неща... изглежда са съставени и произведени от обединяването на тези елементи, така че те са били разпределени от природата сред безкраен брой видове неща. Затова смятах, че е правилно да разгледам многообразието и практическите особености на тези неща, както и качествата, които те показват в сградите, така че хората, които възнамеряват да строят, да ги разберат и така да не правят грешка, но да могат да събират материали, които са подходящи за използване в техните сгради.
Витрувий
Няма значение откъде идва материалът, стига да е добър.
Стив Бушеми
В идеала е нужно да има повече материал, от колкото е възможно да се справиш.
Франк Ауербах
Изглежда вероятно, че повечето, ако не и цялата генетична информация във всеки организъм, се носи от нуклеинова киселина - обикновено от ДНК, въпреки че някои малки вируси използват РНК като техен генетичен материал.
Франсис Крик
Имайки предвид петте части на организацията - оперативно ядро, стратегически връх, средна линия, техноструктура и помощен персонал - сега можем да се запитаме как всички те функционират заедно. Всъщност не можем да опишем единствения начин, по който те функционират заедно, тъй като изследванията показват, че връзките са разнообразни и сложни. Частите на организацията са обединени от различни потоци - на авторитет, на работен материал, на информация и на процеси на вземане на решения.
Хенри Минцбърг
Разликата между природата и живописта се състои не в основните закони, а в материала, подчинен на тези закони.
Василий Кандински
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща