Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рая"
Малко вероятно е човечеството да спаси своята цивилизация, ако не успее да развие система за добро и зло, която да е независима от рая и ада.
Джордж Оруел
Нашата страна – тя е рай в духовния смисъл на думата. И както много пъти съм казвал, ние предпочитаме да умрем в рая, отколкото да живеем в ада.
Фидел Кастро
По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая.
Джон Милтън
Умът има собствени стойности и сам може да направи рай от ада, ад от рая.
Джон Милтън
Където започва изборът, свършва рая, свършва невинността. Какво е рая, ако не отсъствие на нужда да избираш?
Артър Милър
В рая, разбира се, климатът е по-добър, затова в ада има много по-приятно общество.
Тристан Бернар
Може да сме изненадани от хората, които намираме в рая. Бог има меко място за грешниците. Стандартите му са доста ниски.
Дезмънд Туту
Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места.
Марк Твен
Камерата никога няма да се конкурира с четката и палитрата. До тогава, фотографията няма да бъде приета в рая и ада.
Едвард Мунк
Никой не иска да умре. Дори хората, които искат да отидат в рая, не искат да умрат, за да се осъществи това.
Стив Джобс
Цветята - това са останките от рая на земята.
Йоан Кронщадски
... рая на богатите е създаден от ада на бедните...
Виктор Юго
Аз бих бил щастлив в рая само при условие, че ангелите са облечени със вкус и носят своите ореоли с изящен наклон.
Ив Сен Лоран
Не се бойте от Бога - бойте се от самите себе си. Ти сам си творец за твоите ползи и причина за своите бедствия. Ада и рая се намират в твоята собствена душа.
Пиер Марешал
Свещеник е човек, спекулиращ с билети на входа на рая.
Хенри Луис Менкен
Нямам нужда от злато в рая, трябва да го имам сега.
Бени Хин
Понякога трябва да преминеш през ада, за да стигнеш до рая.
Дийн Карнасис
Но правдивостта е райско растение, чиито семена никога не разцъфтяват отвъд стените на рая.
Джордж Елиът
Обитателите на рая преди всичко трябва да бъдат лишени от стомах и репродуктивен орган.
Рюноске Акутагава
Прекомерното любопитство застрашава загубата на рая.
Афра Бен
Бог има толкова дълбока почит към нашата свобода, че по-скоро ни пуска свободно да идем в Ада, отколкото да бъдем принудени да отидем в Рая.
Дезмънд Туту
Тя беше уморена от това, че всички искат да отидат в рая, никой не иска да умре. Единственото нещо, за което си струва да се скърби, каза тя, е, че понякога в този живот има повече красота, отколкото светът може да понесе.
Колъм Маккан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща