Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клетка" - страница 5
Точно като една клетка, характерът на нашия живот се определя не от нашите гени, а от нашите реакции на екологичните сигнали, които движат живота.
Брус Липтън
...клетките не се контролират от гени, нито ние.
Брус Липтън
Бодринка, скъпа, това е, което ти позволява да не умреш след тридесет години семеен живот. Когато сте готови да влезете в клетката с лъвове.
Волфдитрих Шнуре
Свободата може да бъде само вътре в човек, колкото и огромна да е клетката около него.
Вячеслав Прах
Събуждам се, чувствайки се чист и енергичен сутрин. Това, което е най-дълбоко за мен при този лек начин на хранене, е потокът от космическа енергия, който чувствам, че се движи из тялото ми. През деня се чувства така, сякаш радостта просто преминава през всяка клетка, независимо от външни фактори.
Гейбриел Казънс
Души, свити от обществени грехове, всяка от които държи длъжност като птица в клетката си.
Георгиос Сеферис
Това, което направи Гуантанамо такава пародия - и това, което все още я прави такава - е, че това е система за неопределено задържане, при която хората биват поставяни в клетки в продължение на години и години, без никога да бъдат обвинени в престъпление.
Глен Грийнуолд
Интересно, какво ли ще се случи ако поставят Алджърнън в клетка с други мишки? Ще го намразят ли?
Даниел Кийс
Невроните са живи клетки с метаболизъм. И те се нуждаят от глюкоза, за да функционират. Глюкозата е горивото на мозъка, точно както бензинът е горивото на вашата кола.
Даниел Левитин
Медицина на единният дух отваря вратите към невидимата матрица на мъдростта, където всичко е преплетено, където всяка мисъл, която имаме, оказва влияние върху всяка клетка в нашето тяло и всяка молекула в космоса.
Алберто Вилолдо
Медицина на единният дух ви позволява да изпитате общение с Духа и да разберете работата на творението. Това разбиране не е академично или интелектуално; това е кинестетично и сетивно – знание, което прониква във всяка клетка на тялото ви... преживявате трансцендентно съзнание, което прониква в цялото ви същество. Вие наистина разбирате, че енергията и съзнанието никога не могат да бъдат унищожени, а само трансформирани в безброй форми и форми, една от които случайно сте вие.
Алберто Вилолдо
Фибрите и другите несмилаеми въглехидрати са обемисти и са склонни да забавят храносмилането, което от своя страна улеснява усвояването на глюкозата в кръвта. Когато глюкозата навлиза по-бавно в кръвта, клетките са по-способни да я изгарят за енергия.
Денис Остин
Понеже в мозъка ми има малко по-малко клетки, от колкото при останалите хора, аз се занимавам професионално с родео.
Джеймс Каан
Всеки седем години нашият организъм се променя, обновявайки всяка клетка. Всеки седем години ние изчезваме.
Джени Даунам
Решетките в клетката ни са от собствено производство.
Джеси Бъртън
Да се науча да чета отново беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Не знам дали тези клетки в мозъка ми са умрели или какво, но не си спомнях, че четенето е нещо, което някога съм правил, и мислех, че концепцията е нелепа.
Джил Болти Тейлър
На нощното небе има слаби звезди, които можете да видите, но само ако погледнете отстрани от мястото, където те блестят. Те горят твърде слабо или са твърде далеч, за да се видят директно, дори ако се взирате. Но можете да ги видите с ъгълчето на окото си, защото клетките в периферията на ретината ви са по-чувствителни към светлината. Може би истината е точно такава. Можете да го видите, но само с крайчеца на окото си.
Джана Левин
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър
Излезте от всяка клетка, в която се намирате.
Джон Кейдж
В изкуството и може би просто като цяло идеята е да можеш да се чувстваш наистина добре с противоречиви идеи. С други думи, мъдростта може да е, изглежда, две противоречиви идеи, изразени на най-високото си ниво и просто да оставят да седят в една и съща клетка, вибрираща. Така че, мисля, че като писател наистина никога не съм сигурен в какво наистина вярвам.
Джордж Сондърс
Дългосрочната памет изисква синтез на нови протеини, така че да могат да възникнат нови връзки между нервните клетки. Това вече е структурна промяна, която изисква доставяне на глиални клетки - астроцити и най-важния горим материал - млечна киселина.
Дик Сваб
Ум към материя не е абстрактно метафизично предложение. Това е физически факт, толкова материален, колкото и телата, в които живеем. Мислени чрез мисъл, момент след момент, нашите умове създават енергийните полета, в които се възпроизвеждат клетките ни. Положителните мисли осигуряват на нашите клетки енергийна култура, в която те процъфтяват.
Доусън Чърч
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
Следваща