Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клетка" - страница 4
Любовта ме държи като роб, заключен в клетка от сълзи.
Сара Кейн
Брадата на мъж е само начин да се скрие нещо, лицето му, разбира се, но също и вътрешните неща, като жив плет около тайна градина или покривало върху клетка за птици.
Себастиан Бари
Със сигурност една зоологическа градина в света трябва да има смелостта да направи крайното заключение за нашето потекло? Клетка с Хомо Сапиенс във всичките му различни форми, може би тогава ще разберем себе си по-добре. Въпросът разбира се е дали другите животни биха го одобрили.
Сеес Нотебоом
Раковите клетки бяха миниатюрни хора. Яжте всичко, което се изпречи на пътя им, независимо от загубите, дори приемайки, от чиста алчност, че в един момент домакинът вече не е там.
Сибиле Берг
Това, което правим в лабораторията, е, че се опитваме да проектираме лекарства, които не просто ще унищожат раковите клетки, но ще унищожат домовете им.
Сидхарт Мукхърджи
Оказва се, че самите гени, които се включват в раковите клетки, изпълняват жизненоважни функции в нормалните клетки. С други думи, самите гени, които позволяват на нашите ембриони да растат или мозъците ни да растат, телата ни да растат, ако ги мутирате, ако ги изкривите, тогава освобождавате рак.
Сидхарт Мукхърджи
Знаем, че ракът се причинява в крайна сметка чрез връзка между околната среда и гените. Вътре в клетките има гени, които казват на клетките да растат и същите гени казват на клетките да спрат да растат. Когато дерегулирате тези гени, вие освобождавате рак. Сега, какво нарушава тези гени? Мутации.
Сидхарт Мукхърджи
Почти всеки един от гените, който се оказва ключов играч на рак, има жизненоважна роля в нормалната физиология на организма. Гените, които позволяват на мозъка и кръвните ни клетки да се развият, са замесени в рака.
Сидхарт Мукхърджи
Може ли вашето лекарство да бъде клетка, а не хапче? Може ли вашето лекарство да бъде орган, създаден извън тялото? Може ли вашето лекарство да бъде среда?
Сидхарт Мукхърджи
Клетката си е клетка, дори и позлатена.
Сомая Дауд
За съжаление, светът е взел някои от най-великите умове, които Бог ни е дал, и ги е затворил в клетки. Повечето много блестящи или креативни хора изглеждат странни за обикновените хора. Гениите почти винаги са изгнаници. Интелигентните са тормозени на детската площадка. Те виждат света по различен начин и са отбягвани заради това. Почти всички се оказват най-малкото самотни, а в най-лошия - заключени. Човешката природа е да насърчава статуквото и да отбягва тези, които виждат живота по различен начин.
Тед Декър
Губиш контрола, който никога не си притежавал. Никой не контролира клетките си.
Томи Виринга
Ако поставиш див звяр в клетка, той навярно ще умре, но пуснеш ли го на свобода - в девет от десет случая ще се върне при теб.
Фани Флаг
Някои места имат способността да задържат емоциите, точно както човешкото същество прави с дишането. След това ги пускат много бавно и който успее да ги възприеме, ги попива във всяка клетка на тялото си, чувствайки се като у дома си завинаги.
Ферзан Йозпетек
Ракът е заболяване на генома. И това се случва. Правите грешки в клетка някъде в тялото си, поради което тя започва да расте, когато е трябвало да спре, и това е рак. И тези грешки са грешки на ДНК.
Франсис Колинс
На път съм да умра. 11 септември е и всяка клетка в тялото ми е наясно с предстоящата ми смърт. Сигурността в това. Неизбежността. Нито след години, нито седмици, нито дни. Моменти.
Хю Хауи
Клетката е празна; умът е отлетял.
Чарлс Никъл
Мъжествеността е здрава, малка клетка, в която поставяме малките момчета.
Чимаманда Нгози Адичи
Отнема много време за разтваряне на решетките на менталната клетка.
Аян Хирси Али
Любимата ми за всички времена тема в положителната психология е изучаването на положителни емоции. Очарована съм от това колко приятни преживявания, които могат да бъдат толкова фини и мимолетни, могат да се добавят с течение на времето, за да променят кои ставаме. В днешно време съм особено развълнуван да разследвам как положителните емоции променят самите начини, по които нашите клетки се формират и функционират, за да ни поддържат здрави.
Барбара Фредриксън
Тя беше моята свобода, но аз бях нейната клетка.
Британи Чери
Както в отделна клетка, естеството на нашия живот се определя не от гени, а от реакциите ни на сигнали от външния свят, които придават движение на жизненоважни механизми.
Брус Липтън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща