Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клетка" - страница 3
Ако се огледате около себе си във физическата вселена, ще видите, че природата е растеж. Всичко, от клетките в тялото ви до планетите, обикалящи около слънцето, непрекъснато расте, постоянно се променя, непрекъснато се развива. Нищо не остава неподвижно. Нищо не остава същото. Така че помислете - защо животът ви ще бъде изключение? Защо бихте единственото нещо, което съществува във цялото творение, чиято цел не е да расте?
Барбара де Анджелис
Всички живеем в клетки с широко отворена врата.
Джордж Лукас
Защото мисълта е космическа птица, която в клетка от думи наистина може да разгърне крилата си, но не може да лети.
Джубран Халил Джубран
Не се опитвай да ме заключиш в прегръдката си като в клетка. Тъкмо така ще ме оттласнеш да изхвърча на простор. Остави ме да бъда всичко, което сама не зная още за себе си. Какво от това, че съм противоречие? Нека да бъда като любовта - неуловима, променлива, неподчиняваща се никому за нищо!"
Блага Димитрова
Блондинките, както и белите мишки, се срещат само в клетките. На свобода не живеят дълго. Твърде забележими са.
Маргарет Атууд
Не каменните стени създават затоворът, не металните прътове - клетката.
Марион Удман
Никога не можеш да се довериш на някого, след като ти се наложи да го хванеш в клетка.
Матю Кърби
Кога една клетка най-накрая е твърде малка, за да побере нашата същност?
Мери Пиърсън
По думите на покойния Франсис Крик... Вие, вашите радости и скърби, вашите спомени и вашите амбиции, вашето чувство за лична идентичност и свободна воля, всъщност не сте нищо повече от поведението на огромен сбор от нервни клетки и свързаните с тях молекули.
Мери Роуч
Орелът в клетка се превръща в метафора за всички форми на изолация, крайната в затвора. Зоопаркът е затвор.
Надин Гордимър
Лептинът се произвежда от мастните клетки, под неговото действие апетитът намалява и съответно приема на храна, увеличава се енергийният разход на тялото. Той е този, който изпраща сигнал до мозъка, че сме сити.
Наталия Зубарева
Подобно на симфония, която е резултат от факта, че много отделни инструменти свирят различни ноти, човешкото тяло се формира от работата на много гени, които се включват и изключват във всяка клетка по време на нашето развитие.
Нийл Шубин
Преминах повече от 40 години, без да се налага да използвам будилник или да ходя в офис. В този момент не мисля, че бих могъл да не пиша. Не мисля, че бих могъл да се лиша от това небе. Би било като да сложиш животно в клетка.
Ник Тошес
Мъжете са като животни от зоологическата градина. Трябва да се държат в клетки, за да не тичат никъде. Жените са пазители на зоопарка. Това е бракът.
Ники Френч
Дарвин ни е доказал на езика на сухите цифри, че човек е клетка.
Николай Ердман
Мозъкът обича да е ефективен и така, дори когато укрепва пътищата, които упражнявате, той дърпа - отслабва връзките по други начини между клетките, които поддържат стари начини на мислене, работа или поведение, или каквото и да не сте. упражнява толкова много.
Николас Кар
Тя вярва, че работата унищожава епидермалните клетки.
Плъм Сайкс
Чернокожи учени и техници, много от тях жени, използваха клетки от черна жена, за да помогнат за спасяването на живота на милиони американци, повечето от които бели. И те направиха това в същия кампус - и по същото време - когато държавните служители провеждаха прословутите проучвания за сифилис в Тускиги.
Ребека Склут
Тези клетки трансформираха съвременната медицина. ... Те оформяха политиките на държавите и на президентите. Те дори се включиха в Студената война. Защото учените бяха убедени, че в нейните клетки се крие тайната как да победиш смъртта.
Ребека Склут
След години на недоверие и спорове от страна на други учени, документът на Хейфлик за клетъчните граници стана един от най-широко цитираните в неговата област. Това беше прозрение: учените се опитваха от десетилетия да отгледат безсмъртни клетъчни линии, използвайки нормални клетки вместо злокачествени, но никога не успяха. Те смятали, че тяхната техника е проблемът, докато всъщност продължителността на живота на нормалните клетки е била предварително програмирана. Само клетки, които са били трансформирани от вирус или генетична мутация, са имали потенциала да станат безсмъртни.
Ребека Склут
Така че това, което някога се побираше в сграда, сега се побира в джоба ви, това, което сега се побира в джоба ви, ще се побере в кръвните клетки след 25 години.
Рей Кързуайл
Понякога ние, жените, сме си най-лошите капани. Надеждите ни ни грабват като плаващ пясък. Нашата самота изковава клетка. Понякога е необходим само един сладък поглед и добра дума, за да ни накара да забравим себе си.
Рошани Чокши
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща