Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вдъхновение" - страница 4
Вдъхновението дава образ, но не го поставя. И за да го постави, трябва да се наблюдава с непоклатимо търпение и без опасен пристрастен характер на звучене на думите.
Федерико Гарсия Лорка
Всичко е свързано с техниката. Голямата грешка на този век е да поставим на първо място вдъхновението и творчеството.
Вивиан Уестууд
Търсете от жената вдъхновение, но не съвет.
Делфин дьо Жирарден
Възможно е вдъхновението да е радостта, която изпитваме при писането: то съвсем не предшества тази радост.
Жул Ренар
Победата е продукт на вдъхновението, а не на танковете, самолетите и оръжията.
Алън Акселрод
Парите се печелят с пот, а се харчат с вдъхновение.
Веселин Георгиев
Ако ви е нападнало вдъхновение, не се съпротивлявайте.
Владимир Хочински
Кубинската революция е извор на вдъхновение за всички свободолюбиви хора.
Нелсън Мандела
С вдъхновението, духът не знае граници.
Патанджали
Има много стигма и снобизъм в жанра за самопомощ и не мога да гарантирам за всичко там, но за мен идеята да дам на някой друг подарък на вдъхновение и да го накарам да се чувства страстен и способен в дадена област от живота им е най-невероятното нещо на света.
Матю Хъси
Аз съм художник, материалът ми е плът, моят инструмент е унищожение, моето вдъхновение е природата.
Анджела Картър
Всичко идва към своя край... Всичко е тленно... освен вдъхновението и любовта.
Наталия Солнцева
Майка ми беше много голямо вдъхновение. Тя обичаше модата. Обичах изкуството в училище и бях много добър в рисуването. Можех да седя на масата завинаги и просто да мечтая за колекции и да рисувам.
Нина Гарсия
Вдъхновение - ключ към всеки на света.
Оливия Уайлд
Артистът трябва да вдигне чашата на своето видение високо към боговете с голямата надежда, че те ще налеят в нея сладкото меко вино на вдъхновението.
Пол Брънтън
Поучително е да се отбележи тук как ежедневните ритуали и работните рутини на плодови автори и артисти - хора, които наистина постигат много - много рядко включват техники за "мотивиране" или "чувство вдъхновение". Точно обратното: те са склонни да наблягат на механиката на работния процес, като се фокусират не върху генерирането на правилното настроение, а върху извършването на определени физически действия, независимо от настроението.
Оливър Бъркман
...човекът е кентавър, плетеница от плът и ум, божествено вдъхновение и прах.
Примо Леви
Вдъхновението се ражда само от труд.
Пьотр Чайковски
Не вярвам в модела на чистото вдъхновение. Цялото ми творчество произтича от диалог с другите.
Рейчъл Къшнър
Едно, не чакайте вдъхновение, просто започнете проклетото нещо. Две, след като започнете, продължете до края. Как да разберете как трябва да започне историята, докато разберете къде отива?
Роджър Ебърт
Телевизията е чудовище, което използва вдъхновение.
Ани М. Х. Шмит
Сега няма вдъхновения, има търговска необходимост.
Сергей Шнуров
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща