Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хляб" - страница 4
Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът която Аз ще дам за живота на света.
Иисус Христос
Обичам любовта, където двама си делят и хляба, и леглото. Любов, която е до време или до век. Любов – подобно бунт, назряващ в сърцето, а не парализа сърдечна. Любов, която ще настигне. Любов, която няма да настигнем.
Пабло Неруда
Днес две филийки пълнозърнест хляб могат да повишат кръвната Ви захар над две супени лъжици трапезна захар.
Марк Хаймън
Но селото беше пълно с вдовици на живи съпрузи, жените, които говореха за това го знаеха и Бонария Урай също го знаеше, така че когато излизаше всяка сутрин да вземе нов хляб от фурната, тя вървеше с високо вдигната глава и никога не спря да говори, прибирайки се вкъщи направо като рима на изпята октава.
Микела Мурджа
В края на краищата, оръжието не е трактор и не е комбайн, не е сеялка и не е плуг. Земята няма да изореш, хляб няма да израсте. Но без него няма да защитим родната земя, няма да предпазим от врага своята родина, своя народ.
Михаил Калашников
От чужда ръка, както казват, не яжте хляб.
Михайло Стелмах
Смъртта на единия е хляб за другия.
Моника Фагерхолм
Повече бойни самолети, ракети и войници няма да осигурят допълнителен хляб за нашите семейства, бюра за нашите училища или лекарство за нашите клиники.
Оскар Ариас Санчес
Предпочитам да потопя хляба си в сол и да гледам слънцето, отколкото да го потопя в масло и да гледам краката си.
Панаит Истрати
Защо да поискате ежедневния си хляб, когато сте собственик на пекарната?
Ранди Алкорн
Сложното душевно настроение е лукс, достъпен само за богатство и безделие. Тези, които са принудени да работят за ежедневния си хляб, трябва да приемат Видимостта като Същност, те нямат време за метафизични страсти и страдания.
Ричард Олдингтън
Човек ще се опита да изрази отношението си към звездите; но когато съзнанието на човека е приковано към получаването на хляб, този хляб е толкова важен, колкото звездите.
Ричард Райт
Смъртта принадлежеше на живота като плесента на хляба.
Роберт Зееталер
Обичам закуската и не виждам причина тя да е зърнена закуска, яйца и препечен хляб.
Рут Райшил
Пълнозърнестите продукти оказват силно влияние върху кръвната глюкоза: например две филийки многозърнест хляб повишават кръвната глюкоза до шест лъжици захар.
Сара Балантайн
Преди това преподаването струваше наполовина, но младите хора поздравяваха старейшините по-учтиво от сега. Фабриките не лишаваха майстора от парче хляб, но фракното палто можеше да се носи в продължение на половин век.
Сватоплук Чех
Работата е търсене на ежедневен смисъл, както и на ежедневен хляб.
Стъдс Търкъл
Когато си студент по драматургия, мисля, че най-много се надяваш да изкарваш хляба си от актьорството.
Том Елис
Историята на света е летописа на човек в търсене на ежедневния си хляб и масло.
Хендрик ван Луун
Моите книги са моят хляб, сянката ми, паметта ми, всичко това и още...
Хулио Рамон Рибейро
Ние сме малките деца. Брак, домашен ирландски хляб с немски стафиди. Ние сме най-големите хора и нямаме само едно куфарче. Ние нямаме само един език и една история.
Хюго Хамилтън
Каквото желаете за себе си, потвърдете го за другите и това ще помогне и на двама ви. Жънем каквото посеем. Ако изпращаме мисли за любов и здраве, те се връщат при нас като хляб, хвърлен във водата; но ако изпращаме мисли на страх, безпокойство, ревност, гняв, омраза и т.н., ще пожънем резултатите в собствения си живот.
Чарлз Ханел
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща