Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хляб" - страница 3
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Както и да е, лудост и гений. Те са обезпокоените приятели на човешкото състояние. Бони и Клайд, Телма и Луиз, содата за хляб и оцетът. Лудостта просто върви покрай брилянта като някаква зловеща, настойчива сянка.
Деб Калети
По-голямата част от кашата, която се нарича история, възниква, защото крале и президенти не могат да бъдат доволни от хубаво пиле и добър хляб.
Дженифър Донъли
Еврейските молитви са предимно за ежедневни неща - късче новолуние, роса на тревата, хляб и вино.
Джералдин Брукс
Той нахрани духа си с хляба на книгите.
Едуин Маркам
След хляба най-важното за народа е училището.
Жорж Дантон
Безработицата е голяма трагедия. Човекът, който се занимава с безнадеждно търсене на работа, за да спечели хляб за децата си, е жив укор на цивилизацията.
Карлос Сааведра Ламас
Дивата природа не е лукс, а необходимост за човешкия дух. Тя е жизненоважна за нашия живот, както са водата и хляба.
Едуард Аби
Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.
Иисус Христос
Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш! Еклесиаст 11:1.
Соломон
Трудно е да си изкарваш хляба като писател и аз съветвам всеки, който преследва литературна кариера, да се занимава и с някаква друга търговия.
Уилям Бъроуз
Хляб и зрелища!
Ювенал
Ако твоят хляб е без надежда е по-добре бавно да умреш от глад.
Пърл Бък
В живота има моменти, в които розата е по-важна от къса хляб.
Райнер Мария Рилке
Мисля, че човекът, който яде хляба на безделието, е под известно задължение да говори добре за труда.
Робърт Ингерсол
Е, трябва да имаш и хляб, за да живееш.
Антъни Куин
Илюзията е насъщният хляб на мечтите.
Виктор Юго
Започвайки книга, аз я дочитам. Така са ни възпитавали. Книги, хляб с масло, картофено пюре - справям се с всичко което имам.
Алан Бенет
Човек може да живее само с хляб, ако му липсва хляб.
Алфи Кон
Обичайните занимания, които намирам за най-съвместими със съзерцанието, са ходене, печене на хляб и пране.
Катлийн Норис
Има много пари във войни, с изключение на войната с бедността. Не може хляб да помогне на бедните.
Лени Брус
Вечният асортимент: коравият хляб на истината... и франзелата с мак на лъжата.
Виктор Шендерович
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща