Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хляб" - страница 2
Правило № 37. Колкото по-бял е хлябът, толкова по-скоро ще умрете.
Майкъл Полан
Поколението, което имаше информация, но нямаше контекст. Масло, но без хляб. Жадуване, но не копнеж.
Мег Уолицър
Ние всички рекламираме, през цялото време. Ако искате да продадете колата си, какво правите? Вие го почиствате и полирате и го правите възможно най-добре. Някои хора пекат хляб, когато се опитват да продадат къщата си, защото миризмата добавя приятелско усещане. Дори свещеникът с цялата си жар рекламира Бог. Всички продават.
Пол Арден
Работата е свързана с търсене на всекидневен смисъл, както и на всекидневен хляб, както за признание, така и за пари, за удивление, а не за ужас; накратко, за някакъв живот, а не от умиране от понеделник до петък.
Стъдс Търкъл
Мислиш ли, че можеш да бъдеш нежен, когато не ти достига хляб?
Антоан Прево
Най-доброто образование в света е това, което е полученото в борбата за късче хляб.
Уендъл Филипс
Всеки човек трябва да има своето Аз; по-необходимо му е от хляба; и ако той не намери място за това в съществуващите институции, той вероятно ще създаде проблеми.
Чарлз Кули
Изкуството е толкова полезно, колкото и хлябът.
Азар Нафизи
Човек не може да живее само с хляб... той трябва да има фъстъчено масло.
Бил Козби
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Ти си маслото за моя хляб и дъхът за моя живот.
Джулия Чайлд
Не ям нищо, което е преработено или рафинирано-без високо фруктозен царевичен сироп, без захар, без транс-мазнини. Ям много риба и мононенаситени мазнини от маслини, зехтин и ядки. Много органични, пресни плодове и зеленчуци. Без хляб. Без глутен. Без пшеница. Без ориз.
Дийн Карнасис
Ако имате изключителен хляб и изключително масло, трудно е да победите хляб и масло.
Жак Пепен
Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб.
Махатма Ганди
Луд съм по уестърните. Нуждая се от това да правя уестърни от време на време. Това е, нали знаете, все едно да ядете хляб, да ядете макарони, да пиете вино.
Франко Неро
Не мъкнете със себе си големи обози – главното е бързина и натиск; вашият хляб е в обоза и раниците на врага.
Александър Суворов
За всяко добро дело, получено от ръцете на филантропи, трябваше да плати, ако не пари, то с унижение. Както Цезар е имал Брут, и тук всяка благотворително легло е било свързано със задължителна баня, както и всяко парче хляб е отровен с безцеремонен залез в душата. Не е ли по-добре да бъде гост на затвора? Там, разбира се, всичко се прави по строго установени правила, но затова пък никой не се суети в личните дела на джентълмена.
О. Хенри
Ъглите на носната кърпа в джоба на гърдите бяха толкова остри, че сякаш можеха да срежат хляб.
Реймънд Чандлър
Не забравяйте, че "Отче нас" започва с искане на насъщен хляб. Трудно е да се хвали Господа и да обичаш ближния на празен стомах.
Удроу Уилсън
Бедните винаги гласуват за партия, която гръмко им обещава хляб и зрелища, а после не може да им ги даде.
Вилхелм Швебел
Няма Русия без Украйна. Русия не може да съществува без украински въглища, желязо, руда, хляб и сол на Черно море: тя ще се задуши, а заедно с това и съветският режим, и вие, и аз.
Лев Троцки
Моят диетолог свърши страхотна работа в промяната на диетата ми, след като установихме, че съм алергичен към неща като глутен - не мога да ям пица, паста и хляб. Отслабнах малко, но движението ми е по-рязко и се чувствам страхотно.
Новак Джокович
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща