Цитати на тема "Планина" - страница 6
Никога не спирай да се движиш, Биби, дори и да е трудно, дори и да не мислиш, че е за теб и не го обичаш. Не спирай да се движиш. Бягай, плувай, карай си колелото, изкачвай планини, скачай, танцувай - всичко. Просто не спирай. Никога, изисква тя. - Обещаваш ли?
Лора Докрил
Щом се прибрах вкъщи, заваляха въпроси. Сам ли е бил? Да. Не е ли била там някоя негова любовница? Не. Пихте ли? Пихме. Защо не искаш да говорим за това? Но аз говоря точно за това! Били сте сами в една къща с изглед към планината, в доста романтична обстановка, не е ли така? Да, така е. И не сте правили нищо друго, освен да разговаряте? Нищо друго. Смяташ ли, че ти вярвам? Защо да не ми вярваш? Защото това противоречи на човешката природа – когато един мъж и една жена са заедно, пият заедно. говорят за интимни неща, накрая се озовават в леглото! Съгласна съм с мъжа си. Противоречи на онова, което са ни учили. Той никога няма да повярва на историята, която разказах, а тя е самата истина.
Паулу Коелю
Получихме безброй съкровища от Бога: живот, способност да обичаме, да дружим, мислим, дишаме. Получихме като дар от Бога всички красоти на сътворения свят - дървета, планини, небе, звезди. Но ние не възприемаме всичко това като дар и затова не умеем да благодарим на Бога – за нашите близки и приятели, за детския смях, за клоните на дърветата, за полъха на вятъра, за възможността да се молим на Бога. Не умеейки да благодарим, не получаваме и други дарове.
Савва (Гамалий)
Поне на мене ми се е случвало да имам връзки с жени, които не съм се обвързвал с тях, защото са прости, елементарни, скучни. Не може сега, извинете, да искаш мъжът да те люби като жребец, след като ти си се разляла до него като Малеби планина. И обратното, жената няма да пламне, щом е чувствителна, а мъжът до нея я яха и я блъска в леглото, като че ли е желязна ограда. " - В предаването "Времена и нрави.
Юлиан Вучков