Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Планина" - страница 4
Ако точката, в която се потапяш в реката, е настоящето, помислих си аз, тогава миналото е водата, която е изтекла покрай теб, тази, която е тръгнала надолу по течението и където не е останало нищо за теб; докато бъдещето е водата, която слиза отгоре и носи опасности и изненади. Миналото е в долината, бъдещето е в планините.
Паоло Кониети
Малко хора се раждат в планината през пролетта. Всички сме родени през есента, като телета.
Паоло Кониети
...тук нямаше нищо, което да ми напомня за миналото или за онези, които обичах - това беше цялата разлика. Фактът, че местата пазят вашата история, че всеки път, когато се върнете, я препрочитате. В живота човек има само една такава планина, в сравнение с нея всички останали изглеждат по-малки, дори върховете на Хималаите.
Паоло Кониети
Може би изобщо няма да напиша своя разказ за палеолита, а да направя филм за него. При това ням филм, в който първо ще ви покажа големите спящи скали от камбрийския период и ще се преместя от тях към планините на Уелс, от Ордовик до Девон, върху буйните светещи Котсуолдс, до белите скали на Дувър ... Импресионистичен, мечтателен филм, в който сгънатите скали възникват, цъфтят и растат и се превръщат в катедралата в Солсбъри и Йоркския храм...
Пенелъпи Лайвли
Животът и смъртта живееха един в друг. Това ми хрумна. Смъртта беше вътре във всички нас, чакайки по-топли нощи, компрометирана система, бръмбар, като в сега умиращия черен дървен материал в планините.
Питър Хелър
Човек, който желае да изкачи известни планини, трябва да има търпението да следва криволичеща пътека. Човек, жаден да яде меча лапа, трябва да има търпението да я вари бавно. Човек, жаден да гледа лунната светлина, трябва да има търпението да изчака до полунощ. Мъж, жаден да види красива жена, трябва да има търпението да я остави да довърши тоалета си. Четенето изисква и търпение.
Пу Сунлин
Когато нямаш планове да се изкачваш, нямаш вътрешно спокойствие. Планините ви спасяват от скуката на ежедневието.
Райнхолд Меснер
Милион хора могат да нарекат планините измислица, но няма нужда да ви безпокоят, докато стоите на върха им.
Рандал Мънро
Както при всяко пътуване, Пътят има край, макар че не трябва да си го представяме като прав път, водещ до определена цел, а по-скоро като величествена планина, чийто връх крие присъствието на Бог. Има, разбира се, много пътеки към върха - някои по-добри от други. Но тъй като всеки път в крайна сметка води до една и съща крайна цел, няма значение кой път ще поемете.
Реза Аслан
Вчера се почувствах много добре, доказателство - изядох цяла планина карамел, сладкиши, сладкиши, а през нощта се чувствах много зле и се питам: защо се случи?
Рьоне Госини
И планините осъзнаха, че не са вечни, че ще умрат и за тях ще ги помнят само тези, които някога са ги съзерцавали.
Сакьо Комацу
Живеейки край морето хората стават мъдри. Те не са заключени в планините и не са свързани с монотонна равнина. Морето има простор за очите. Вероятно това помага на хората да мислят свободно.
Аника Тор
Няколко птици излетяха от планините и се плъзнаха известно време без звук. Стоейки на фона на небето на високи склонове отвъд редица ниски хълмове, те видяха безкрайно стадо елени, онемели от разстоянието. Пейзажът напомняше изрезка от картон, но в огромен мащаб, което създаваше впечатлението, че те са тези, които са се превърнали в миниатюри... И тримата бяха еднакво изгубени.
Сесар Айра
Бях почти невъобразимо неясен, не защото бях глупав, а защото нищо наистина нямаше значение за мен. Това е огромен парадокс, защото всичко имаше значение за мен, твърде много; Направих планина от всяка къртичина и това беше основният ми проблем... Може да съм изглеждал безразличен, но нищо не можеше да е по-далеч от истината и го знаех.
Сесар Айра
Писането на сценарий е като изкачване на планина. Когато се катерите, всичко, което можете да видите, е скалата пред вас и скалата точно над вас. Не можете да видите откъде сте дошли или накъде отивате.
Сид Фийлд
Недокументалните писатели са товарните коне на литературата. Ние сме предназначени да носим историята. Ако успеем да стигнем нагоре и надолу по планината по надежден, ако не и живописен маршрут, доставяме. Техниката не е задължителна.
Стейси Шиф
Сега има някои планини, които мозъкът ми вече не може да изкачи.
Стенли Бинг
От ревнива съпруга е по-лесно да се скрият стотици планини, отколкото една любовница.
Стивън Фрай
Ако планината беше гладка, не бихте могли да я изкачите.
Сюзън Вриланд
Буря помита света през 1968 г. Започва от Виетнам, след това духа в Азия, прекосявайки морето и планините към Европа и извън нея. Брутална война, водена от САЩ срещу бедна страна от Югоизточна Азия, се виждаше всяка вечер по телевизията.
Тарик Али
Омразата сама по себе си е мощна сила, а омразата, опиянена от чувство за дълг, може да помита планините.
Татяна Корсакова
Харесва ми да съм в застаряващо тяло. Мога да гледам планините, без да искам да ги изкачвам. Когато бях млад, бих искал да ги завладея. Сега мога да се оставя да бъда завладян от тях. Планините, подобно на морето, напомнят за величие, от което човек се чувства вдъхновен, облекчен. Същото величие е и във всеки от нас, но там ни е трудно да го разпознаем. Ето защо сме привлечени от планините.
Тициано Терцани
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща