Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Долар" - страница 3
Най-лесният начин да купите сребро беше да вземете хартиен долар в банката и да поискате ресто. Толкова много монети изчезваха от обращение, че правителството беше принудено да премахне среброто от монетите в САЩ, започвайки през 1965 година.
Майкъл Малоуни
Ако Федералният резерв преследва силен долар у дома, докато доларът стане по-конкурентоспособен на глобалните пазари, можем да постигнем както ценова стабилност, така и по-балансиран път на икономически растеж.
Мартин Фелдщайн
"Никой не отива в затвора." Това е мантрата на ерата на финансовата криза, която видя почти всяка голяма банка и финансова компания на Уолстрийт въвлечена в неприлични криминални скандали, които обедняха милиони и колективно унищожиха стотици милиарди, всъщност трилиони долари от световното богатство - и никой не влезе в затвора.
Мат Таиби
Когато той спечели залога, аз казвам на Григс, че ще ми отнеме цял живот, за да спестя два трилиона долара, а той ми казва, че ми дава само седемдесет години.
Мелина Маркета
Разликата между богати и бедни се увеличава драстично. На летището в Кайро има хангар за частни самолети, милиардерите са в списъка на Форбс, а годишният доход на глава от Египет е две хиляди долара. Как можеш да поддържаш това?
Мохамед ел Барадей
Днес никой не би оспорил, че информационните технологии се превърнаха в гръбнака на търговията. Той е в основата на операциите на отделни компании, свързва далечни вериги за доставки и все повече свързва бизнеса с клиентите, които обслужват. Едва ли вече долар или евро сменят собственика си без помощта на компютърни системи.
Николас Кар
Веднъж го разбрах - след 12 милиона долара всички милионери са еднакви. Това е така, защото всички сме хора, ограничени до човешкия мащаб. В колко жилища можете да живеете? Колко хранения можете да ядете? Можете да имате всекидневна с размерите на катедрала, но няма да живеете в нея. Твърде голяма е.
Рикардо Семлер
Защо бих похарчил 5 милиарда долара за нещо, за да го разруша?
Рупърт Мърдок
Мисля, че трябва да увеличим минималната заплата и мисля, че 15 долара е добро начало.
Антъни Бурдейн
Правилно измерен, средният активно управляван долар трябва да е по-нисък от средния пасивно управляван долар, без разходи. Емпиричните анализи, които изглежда опровергават този принцип, са виновни за неправилно измерване.
Уилям Форсайт Шарп
Представителите на средната класа не трябва да се притесняват от падането на ветроходите за 250 000 долара, тъй като нямат платноходки от 250 000 долара, от които да паднат.
Джейкъб Уайсбърг
Някак тайно се надявах едно от децата ми да излезе и да направи милион долара. Така че като ме настанят в дом, поне ще имам прозорец с гледка.
Джо Байдън
Вие харчите милиони и милиони долари от пари на други хора, когато правите филм. Трябва поне да подходите по такъв начин, че да видите как можете да върнете тези пари обратно за хората, които инвестират.
Дънкан Джоунс
Обикновено икономистите смятат, че щастието ви се увеличава, когато получавате повече пари, но колкото повече имате, толкова по-малко има значение всеки допълнителен долар. Това означава, че цените най-много пари в моменти, когато имате по-малко доходи и повече разходи.
Емили Остер
Когато при теб се появи първият милион долара, твоят живот се променя. Всеки, който твърди, че това не е така говори глупости.
Илон Мъск
Една компания може да похарчи стотици хиляди долари за защитни стени, системи за откриване на проникване и криптиране и други технологии за сигурност, но ако нападателят може да се обади на едно доверено лице в рамките на компанията и този човек се съобразява и ако нападателят влезе, тогава всичко това парите, изразходвани за технологии, по същество се прахосват.
Кевин Митник
Когато намалите половин трилион долара от бюджета за отбрана, това засяга почти всяка област в бюджета за отбрана.
Леон Панета
Практически и търговски погледнато, доларът не е непременно специфично нещо, направено от сребро, злато или какъвто и да е друг единичен метал или вещество. Това е само такъв квант пазарна стойност, какъвто съществува в дадено парче сребро или злато.
Лизандър Спунър
Две десетилетия след комунизма и предполагаемия край на Студената война Русия все още е икономика с пари в брой. Предпочитаната валута са долари, въпреки че еврото също е приемливо.
Люк Хардинг
Приходите в бюджета ни не са се променили, дори се увеличиха заради курсовата разлика. Факт е, че ако трябва да купуваме чрез внос, имаме нужда от повече рубли, които да конвертираме в долари и евро и да купуваме. Но когато продаваме единица стока за долар или евро, сега получаваме повече от рубла. Тук продавахме стоки за долар и внасяхме 35 рубли в страната, днес продавахме за същия долар и вече внасяхме 47–49 рубли. Ако е необходимо, конвертирайте обратно, ние можем да го направим.
Владимир Путин
Ако световните цени останат на 80 долара, тогава цялото производство ще се срине.
Владимир Путин
Тогава мога да ви задам друг въпрос: защо допринесохте за държавния преврат в Украйна? Е, защо го направихте? Вие директно, публично признахте, че сте похарчили милиарди долари за това. Публично вашите служители казаха това. Защо да подкрепяте държавния преврат, въоръжената борба на територията на други държави? Защо поставихте ракетни системи по границите ни?
Владимир Путин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща