Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Математика" - страница 7
Човешкото знание се състои не от една само математика и технология. Напротив, това е едната страна на знанието, това е само по-низшето знание; висшето обхваща нравствения свят, включва в областта си всичко, с което е високо и свято битието на човека.
Висарион Белински
Математиката познава много изкусни изобретения, които могат да бъдат полезни както за задоволяване на желаещите да се учат, така и за развитието на всички знания, облекчавайки труда на човека.
Рене Декарт
Но науката за операциите, извлечени от по-специално математиката, е наука сама за себе си и разполага със своя собствена абстрактна истина и стойност, точно както логика има своя собствена истина и стойност, независимо от областите, в които можем да се прилагат нейните разсъждения и процеси.
Ада Лавлейс
Не съм съгласен с математиката. Смятам, че сборът от нули прави ужасяващо число.
Станислав Йежи Лец
Архитектурата на големите пирамидни храмове е мълчалива математика.
Освалд Шпенглер
Защо да уча тази шибана математика, ако имам достатъчно пари, за да си купя шибан калкулатор.
Мерилин Менсън
Вашето дете е силно по тенис и слабо по математика. И повечето родители биха наели учител по математика. А аз бих наел учител по тенис.
Дийпак Чопра
Един мой чичо твърди, че стига само да вземе някой от лудницата и това сигурно ще е най-добрият математик; на това аз отговарям, а така мисли и Дирихле, че математиката изобщо е побъркване, но затова пък не всяка лудост има математически характер.
Готхолд Айзенщайн
Затрудних се със задачите по математика на 6-годишния Бруклин. Много са сложни за толкова малки деца. Когато аз бях ученик, учехме съвсем по различен начин. Извиках Виктория да помага.
Дейвид Бекъм
В математиката, както и в други области, като застанеш слисан пред някое ново явление, значи вече наполовина си направил ново откритие.
Петер Густав Льожон Дирихле
Във всяка естествена наука е заключена толкова истина, колкото математика има в нея.
Имануел Кант
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
Следваща