Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Математика" - страница 3
За бъдеща справка: не подценявайте съблазнителната сила на математиката.
Рейчъл Хартман
Ако идвате от математиката, както и аз, осъзнавате, че има много проблеми, дори класически проблеми, които не могат да бъдат решени само с изчисления.
Роджър Пенроуз
Аз съм визуален мислител, наистина лоша по алгебра. Има и други, които са мислители на модели. Това са съзнанията за музиката и математиката. Те мислят в модели, вместо в картини. Тогава има и друг тип, който изобщо не е визуален мислител и те запомнят цялата спортна статистика, цялата статистика за времето.
Темпъл Грандин
Работата е достатъчно лоша през зимата, но през лятото може да стане напълно непоносима. Заклещени в безвъздушни офиси, всяка фибра от нашето същество сякаш вика за свобода. Напомняме си, че сме заседнали в двойна математика, докато птичките пеят навън.
Том Ходжкинсън
Всяко дете трябва да опита всичко: спорт, музика, изкуство, математика; те могат всичко. Копирането и конкуренцията сега се разглеждат като зли близнаци, но и двете са полезни инструменти.
Тони Бъзан
Станах атеист, защото като аспирант, изучаващ квантова физика, животът изглеждаше сведен до диференциални уравнения от втори ред. Математиката, химията и физиката имаха всичко. И не видях никаква нужда да надхвърлям това.
Франсис Колинс
Математиката се отличава от всички останали науки с изключение само на етиката в това, че няма нужда от етика.
Чарлс Пърс
В собствените си изследвания, когато работя с уравнения, никога не се чувствам така, сякаш наистина разбирам какво правя, ако за разбирането си разчитам единствено на математиката. Трябва да имам визуална картина в съзнанието си. Непрекъснато превеждам от математиката в някаква интуитивна картина на окото.
Брайън Грийн
За повечето хора основното препятствие при схващането на съвременните разбирания за природата на Вселената е, че тези разработки обикновено са изразени с помощта на математиката.
Брайън Грийн
Математиката е най-краткият път към самостоятелното мислене.
Вениамин Каверин
Проблемът е, че никоя етична система никога не е постигала консенсус. Етичните системи са напълно различни от математиката или науката. Това поражда безпокойство.
Даниъл Денет
Винаги съм се интересувал от използването на математика, за да направя света по-добър.
Алвин Рот
Не вярвам, че математиката и природата отговарят на демокрацията. Само защото много умни хора са отхвърлили ролята на безкрайното, техните колективни мнения, колкото и тежки да са, няма да убедят майката природа да промени своите начини. Природата никога не греши.
Джана Левин
Голяма част от математиката, която става полезна, се развива без абсолютно никакво желание да бъде полезна и в ситуация, в която никой не може да знае в каква област ще стане полезна; и нямаше общи признаци, че някога ще бъде така.
Джон фон Нойман
Човечеството се е отдалечило от сърцето на света към логиката на ума и тяхната вяра е в химия, физика и математика. Науката им е доказала, че цялата тази древна вяра в церемонията е просто невежество.
Друнвало Мелхизедек
Това са глупости, че сексуалното просвещение поощрява към секс. Аз четири години учих алгебра и нито веднъж с никого не съм се занимавала с математика.
Илейн Буслър
Предпочитах да използвам математиката по някакъв практичен начин и смятах, че метеорологията звучи обещаващо.
Клайв Грейнджър
Развитието на математиката към по-голяма прецизност доведе, както е известно, до формализирането на големи участъци от нея, така че човек може да докаже всяка теорема, използвайки нищо друго, освен няколко механични правила.
Курт Гьодел
Само в математиката две половини правят едно цяло. В живота съвсем не е така – например полуумният мъж и полуумната жена са несъмнено две половини, но съчетани, те заедно правят двама откачени и никога – един цял умен човек.
Василий Ключевски
Медицината разболява хората, математиката ги натъжава, а религията ги прави грешници.
Мартин Лутер
Днес не само нашите управници не знаят математика, но и нашите философи - и още повече, нашите математици не знаят математика.
Робърт Опенхаймер
В математиката и правото най-важното нещо - или по-точно най-забележителното - не е конкретна задача, не е доказателство, не е дали е било възможно да се спечели случай или да се намери отговор, а красота и икономичност на изпълнение.
Ханя Янагихара
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
Следваща