Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съюз" - страница 2
Напуснах Съветския съюз през 1925г. Изпаднах в проблеми с властите и трябваше да напусна, за да продължа работата си.
Василий Леонтиев
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
По мое най-съкровено убеждение брачният съюз трябва да бъде чужд за всяка публичност; това е въпрос, който касае само за двамата – и никой друг освен тях.
Висарион Белински
На първо място, трябва да се признае, че разпадането на Съветския съюз беше най-голямата геополитическа катастрофа на века. За руския народ това се превърна в истинска драма. Десетки милиони наши съграждани и сънародници се оказаха извън руската територия. Епидемията от разпад се разпространи и в самата Русия.
Владимир Путин
Радостта е най-отличителната страна на Съветския съюз.
Йосиф Сталин
Моето мнение е, че все още, за да спечелите от гледна точка на лейбъристите, трябва да имате силен съюз с бизнеса, както и със синдикатите. Трябва да сте много в центъра на неща като реформа в публичния сектор.
Тони Блеър
Това е една от характеристиките на свободната и демократична нация, че тя има свободни и независими работнически съюзи.
Франклин Делано Рузвелт
Може би за неинформирания може да изглежда необяснимо, че човек трябва да може да запази в паметта си такова разнообразие от знания; но близкият съюз помежду си на различните клонове на науката ще обясни трудността.
Витрувий
Години наред преди да постъпя във флота, бях изучавал Съветския съюз и историята на политическите интриги на КГБ, подготвяйки се за кариера в разузнаването.
Малкълм Нанс
Днес Европейският съюз е зает с прехвърлянето на помощ. Ако могат да построят инфраструктура в Испания, пътища, магистрали ... защо отказват да използват същата помощ за изграждането на същата инфраструктура в нашите страни?
Нгози Оконджо-Ивеала
Най-забележимото нещо в разпадането на Съветския съюз беше, че той следваше естествен ход.
Норман Дейвис
Съюзът е много повече от мен и когато мислите, че съюзът сте вие и не става въпрос за това кого представлявате, мисля, че сте загубили морала и фокуса си и целта на вашето ръководство.
Анди Стърн
1989 беше толкова много, много важна година за Европа. Стената падна, Съветският съюз се разпадна и толкова много неща се случиха - за 15 минути светът се промени.
Пер Петершон
В дългосрочен план [нацисткото] движение се придвижваше към позиция, в която икономическият Нов ред щеше да бъде контролиран от партията чрез бюрократичен апарат, обслужван от технически експерти и доминиран от политически интереси, не за разлика от системата, която вече беше изградена в Съветския съюз.
Ричард Овъри
Ембаргото на САЩ за търговия на Куба е почти напълно неефективно, тъй като много други страни, включително Европейският съюз, не го спазват.
Робърт Зубрин
Защо Съветският съюз се разпадна? Защо съветската комунистическа партия се срина? Важна причина беше, че техните идеали и убеждения бяха разклатени.
Си Дзинпин
Ако се притеснявате за сигурността на работата и нямате адекватен фонд за спешни случаи (в идеалния случай разходите за живот за осем месеца, скрити във федерално застрахована банка или кредитен съюз), трябва да се съсредоточите повече върху спестяването на пари, отколкото върху плащането на остатъка вашите кредитни карти.
Сузи Орман
Национализмът е война. - в спора за укрепване на федералните правомощия на Европейския съюз.
Франсоа Митеран
Трите съставки на успешен съюз между двама... хумор, отдаденост и непрестанна любов.
Бил Козби
Очевидно е, че паричният съюз между 17 много различни европейски държави не работи. Като икономист знам, че Еврозоната не е оптимална валутна зона, както е определено в икономическата теория.
Вацлав Клаус
Във всеки съюз се приемат роли, някои традиционни, други не. Съпругът ми плащаше сметките си, аз се обаждах на собствения си майстор. Но докато браковете напредват, вие се отказвате от областите на вашата собствена компетентност, често дори без да знаете.
Айлет Уолдман
По странен начин очаквах Русия да стане по-скоро Америка, тъй като Съветският съюз се разпадна, но обратното е вярно. Америка стана по-скоро като Русия: клептократично общество.
Гари Щейнгарт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща