Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вино" - страница 6
Виното добавя усмивка към приятелството и искра към любовта.
Едмондо де Амичис
По този начин, ако страстната любов е като кокаин, тогава другарската е по-скоро като чаша хубаво вино - нещо вкусно и приятно, но с по-малко сърцебиене и по-малко мания.
Елиът Арънсън
Хари се беше предал, както винаги, и сложи китарата в килера, където оттам нататък тя само ще събира прах. Когато понякога пиеше по няколко чаши червено вино, той я изваждаше и започваше да дрънка. Но звуците, които някога са били освобождаване за него, сега болезнено му напомнят за мечтите, изоставени твърде бързо. Неговата властна майка го е възпитала като перфектен конформист.
Емануел Бергман
Тялото й ферментираше като ново вино.
Жан Жионо
Виното е най-добрият приятел на човек, когато се използва с умереност, и най-големият му враг, ако се приеме в излишък.
Никола дьо Кондорсе
Вярвам, че обикновен човек, ако не е напълно разорен, иска да изпие чаша чай у дома, особено когато приятелят му посещава, вместо да отиде в кръчмата за греяно вино.
Иван Крузенщерн
Виното е като жените. Изкушава те; утешава те; обърква ви и дори може да ви активира, когато най-малко го очаквате. Може да бъде ваш приятел един ден, а враг на следващия.
Алтън Браун
Англичаните както никоя друга нация в света притежават способността да наливат ново вино в стари мехове оставяйки ги цели.
Клемент Атли
Мъжете са разпознати в любовта, в напитките и в играта с карти. Не играя карти; не пия вино; остава само любовта. Ще се омъжа за някой, който истински ме обича.
Костас Варналис
Харесвам натурално вино. Ако едно вино е твърде техническо, аз се изключвам.
Кърмит Линч
Вино снобизъм, разбира се, е част от демонстрация, частична изтънченост, част от знания и отчасти блъф.
Ленард Бърнстейн
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
Трябва да призная, че винаги съм бил ентусиаст и оптимист; дори когато нещата вървят зле, обикновено виждам, че чашата е наполовина пълна, а не празна - червено вино, разбира се.
Лука Спагети
Не ще да траят дълго дните на сълзи и смях, на любовта, и на желанието, и омразата: И мисля си, че те не ще да имат дял във нас, когато минеме вратата. Не ще да траят дълго дните на розите и вино. Извън мъгливите мечти пътят ни се очертава за известно време, но после пак отново се затваря във видения.
Ърнест Доусън
Аз плачех, за по-луда музика и по-силно вино...
Ърнест Доусън
Че виното е отворено, не значи, че трябва да се изпива – дори и да е добро.
Марсел Паньол
Преди да налееш вино или масло в ненадежден съд, разумно е да го изпиташ отначало с вода; така и своята жена, за да си нямаш проблеми с нейната приказливост, не е зле да я провериш на как пази тайни с някой неопасен и току-що измислен слух.
Плутарх
Изкуството е не хлябът, а виното на живота.
Жан Паул
Бог е създал водата, а човекът е създал виното.
Виктор Юго
Когато срещнеш човек, който обича да спори и встъпва с теб в борба против истината и очевидното; то тогава ти прекрати спора и се отдели от него, слепия по разум. Защото, както лошата вода прави и най-доброто вино негодно за нищо, така и злите беседи развалят добродетелните по живот и нрав хора.
Антоний Велики
Не виното е зло, а пиянството.
Йоан Златоуст
Виното е дадено затова, че да възстановява силите на слабото тяло, а не затова, че да разрушава силата на душата.
Йоан Златоуст
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
Следваща