Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вино" - страница 4
Ако гроздето е направено от вино, тогава може би ние сме думите, които казват кои сме ние.
Едуардо Галеано
Аз съм андалусец по кръв. Вярвам в жените, виното и любовта.
Жан Рено
За виното трябва време и умение да се разговаря. Затова американците пият уиски.
Иля Илф
Малко вино - лекарство, много - фатална отрова.
Авицена
Във виното е истината! Ала оня, който пръв е казал тая мъдрост, е бил трезвен - така, че истината, уви, не е и там.
Димитър Подвързачов
Прекомерното пристрастяване към виното затваря вратите за всички достойнства и открива тази за всички наши пороци.
Валерий Максим
Пушихме така, както другите американски семейства биха пили вино с вечеря. За нас това беше нашето тайнство. Това беше нещо, което направи чудесен живот по-сладък по всякакъв възможен начин.
Ан Друян
Духовен и възвишен може да бъде само цветът на виното в бокала.
Ан Райс
Ядки, семена, тъмен шоколад, червено вино, зехтин и зеленчуци като праз, чесън и лук са пълни с химикалите, които микробите обичат. Трябва също да ядем повече ферментирали храни като живо кисело мляко, кимчи, кисело зеле и кефир.
Майкъл Мозли
- Значи си много пиян. - Това не е истина. Да, имаше много вино, но аз съм от кралска кръв, нали знаеш. Аз съм есенният принц. Което означава, че просто съм малко пиян.
Маргарет Роджърсън
Французите правят най-доброто вино.
Марко Пиер Уайт
Английското вино е глупост. Те са надценени и не са много добри.
Марко Пиер Уайт
Старите хора не живеят толкова зле, както обикновено се смята. През цялото време си спомнят миналото време и спомените им са като вино: колкото по-зряло, толкова по-добре.
Марсел Еме
За разлика от виното боклука остава боклук, колкото и да го храним.
Мат Бомонт
Някои мъже пият кръвта на други мъже, всичко, което пия, е вино.
Мохсин Хамид
Започвам да чувствам нуждата от чаша вино, за да се укрепя срещу този разговор.
Наоми Новик
Всички добри неща, които съм направил до този момент, дължа на вас. Всички лоши неща дължа на консумацията на твърде много бяло вино.
Ник Сполдинг
... сега вече не помня обидите. Раните от обидата ги заличи виното.
Николай Кун
Копнееше за слънце, бавен ритъм на живот, море в непосредствена близост, аромат на риба, която цвърчи на барбекюто в градината, бяло вино и джаз, който долита от колоните в кухнята. Искаше да бъде заобиколена от хора, които не познава и няма причина да опознава. Все пак се надяваше те да бъдат мили и с тях да се общува леко – поне по основни житейски теми.
Пиер Мейлак
Артистът трябва да вдигне чашата на своето видение високо към боговете с голямата надежда, че те ще налеят в нея сладкото меко вино на вдъхновението.
Пол Брънтън
Щастието е като виното. Добро френско вино. Колкото повече пиете, толкова повече искате. И тогава се напиваш и проронваш сълза. След като сте преспали, отново изпитвате жажда, която бързате да утолите.
Радхика Джха
Ние се раждаме в даден момент, на определено място и подобно на реколтата на виното, имаме качествата на годината и сезона, в който сме родени.
Рае Орион
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
Следваща