Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вино" - страница 2
Бъди умерен в яденето - това е първата заповед, втората е по-малко пий вино.
Авицена
Който не обича виното, жените и песента, той глупак ще си умре.
Мартин Лутер
Ентусиазъм - ежедневният хляб на младостта, скептицизъм - ежедневното вино на старостта.
Пърл Бък
Най-доброто вино е най-старото; най-добрата вода е най-новата.
Уилям Блейк
Жената е като вино: колкото са по-стари, толкова по-благородни. И без пластични хирурзи може да се изглежда добре. Просто трябва да обичате и да следите за себе си.
Ума Търман
Човек винаги трябва да бъде пиян. Това е всичко, което има значение... Но с какво? С вино, с поезия или с добродетел, както сте избрали. Но се напий.
Шарл Бодлер
Възрастта е само число. Тя е абсолютно неуместна, освен ако, естествено, не сте бутилка вино.
Джоан Колинс
Бракът се формира от любов, като оцет от вино.
Джордж Байрон
Не е добре, когато виното ударя в главата заедно с бутилката.
Дон Аминадо
Виното може да бъде по-мъдър наставник от мастилото, а умните упражнения често са по-добри от учебниците.
Стивън Фрай
Само глупак се опитва да възстанови грозде от бутилка вино.
Джанет Уинтерсън
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Ако християнството е вино, а ислямът е кафе, тогава будизмът е, разбира се, чай.
Алън Уотс
Ех, беше чудна нощ, топла нощ, нощ за вино, лунна нощ, нощ да притискаш момичето си, да говориш, да плюеш и да се възнасяш. Което и направихме.
Джак Керуак
Луд съм по уестърните. Нуждая се от това да правя уестърни от време на време. Това е, нали знаете, все едно да ядете хляб, да ядете макарони, да пиете вино.
Франко Неро
Носът ме сърбеше и си знаех, че ще трябва да пия вино или да целувам глупачка.
Джонатан Суифт
Виждате, мои деца – когато житото е узряло, то трябва да се жъне, когато виното потече – трябва да се пие.
Алфонс Доде
Когато светът сякаш блести, сякаш сте пили твърде много вино, това е любов.
Дийн Мартин
Виното, което произвеждам, не е за съхранение. Това е виното, което искате, когато се срещате с приятели за игра на карти.
Жерар Депардийо
Вкусът на виното зависи от това, с кого го пиеш.
Константин Мелихан
Виното си отмъщава на пияницата.
Леонардо да Винчи
Никой не черпи светлината за покрити стаи за вино от юг или запад, а по-скоро от север, тъй като тази част никога не е обект на промяна, а винаги е постоянна и неизменна. Така е и с житниците: зърното, изложено на слънчевия ход, скоро губи доброто си качество, а провизиите и плодовете, освен ако не се съхраняват на място, което не е изложено на слънчевия ход, не се съхраняват дълго.
Витрувий
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
Следваща