Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдане"
Извънредните страдания не винаги са наказание за извънредни грехове, но понякога изпитание на необикновени благодатни.
Матю Хенри
Философията леко тържествува над миналите и бъдещи страдания; но настоящите страдания тържествуват над нея.
Франсоа дьо Ларошфуко
Минутно удоволствие често става причина за дълги страдания.
Кристоф Виланд
Който влиза в дома на щастието през вратата на удоволствията, той обикновено излиза през вратата на страданията.
Блез Паскал
Ако да бъда жив към страданията на моите ближни означава да бъда фанатик, аз съм един от най-нелечимите фанатици, на които някога е позволявано да бъдат на свобода.
Уилям Уилбърфорс
Най-истинското в нас е способността ни да създаваме, да побеждаваме, да търпим, да променяме, да обичаме и да сме по-големи от страданията си.
Бен Окри
Любовните страдания не могат да бъдат преодолени с философия; това е възможно само с помощта на друга жена.
Ерих Мария Ремарк
Няма нищо по-трогателно, от колкото болно животно: то понася страданията с такава тиха и тъжна покорност.
Теофил Готие
Призовавам иракското ръководство заради собствения му народ ...да се възползва от тази възможност и по този начин да започне да прекратява изолацията и страданията на иракския народ.
Кофи Анан
За да се победят най-тежките страдания има само две средства: опиумът и работата.
Хайнрих Хайне
Хуманността у човека е резултат от спомените за страдания, които са му познати или от собствен опит, или от опита на други хора.
Клод Адриан Хелвеций
Смъртта ни заобикаля през цялото време, смъртта е съдбата на цялото човечество. Сега се водят войни, хората умират в ужасни страдания и ние трябва да се научим да бъдем спокойни по отношение на собствената си смърт, защото в нея виждаме как възниква живот, вечен живот.
Антоний Сурожски
Нашият свят е свят на големи надежди и перспективи. Но от друга страна - това е свят на страдания, болести и глад.
Нелсън Мандела
Тримата най-харизматични лидери през този век причиниха повече страдания на човешката раса от почти всяко трио в историята: Хитлер, Сталин и Мао. Това, което има значение, не е харизмата на лидера. Това, което има значение, е мисията на лидера.
Питър Дракър
Казват, че болката е привилегия на живите: когато умреш, страданията спират. Вярвам в това. Когато мислиш за смъртта, своя или нечия друга, чувстваш, че с ума си не можеш да я разбереш.
Брус Уилис
Не бих изтъргувал изкушенията на своите страдания за нещо на света.
Габриел Гарсия Маркес
Да се поддадеш на душевни страдания без съпротива е все едно да напуснеш полето на боя без все още да си победен.
Ернст Телман
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Науката се явява основа на всеки прогрес, облекчаващ живота на човечеството и намаляващ страданията му.
Мария Кюри
[Вътрешногруповият ексклузивизъм] уби повече човешки същества и унищожи повече градове и села, отколкото всички епидемии, урагани, бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания взети заедно. Тя донесе на човечеството повече страдания от всяка друга катастрофа.
П. А. Сорокин
Вярвам, че има причина като аутизъм, тежка маниакална депресия и шизофрения да останат в нашия генофонд, въпреки че в резултат на това има много страдания.
Темпъл Грандин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
Следваща